Beoplay M5 on päällystetty paksulla, tummalla kankaalla.

Bang ja Olufsen Beoplay M5

B&O:n langaton kaiutin tarjoaa erinomaista äänentoistoa pelkistetyn tyylikkäissä kuorissa.

tekijä #Kaiuttimet #Bang og Olufsen
9.1

Bang & Olufsenin (B&O) bluetooth-kaiutin Beoplay M5 näyttää luksusluokan laitteelta, ja sitä se myös on. Hintalappu on suuri, mutta vastineeksi saa tyylikkään, upeasti soivan ja hyvistä materiaaleista tehdyn kaiuttimen.

Bluetooth-yhteyden luominen puhelimesta kaiuttimeen käy nopeasti, minkä jälkeen tarvitsee vain painaa puhelimessa olevan musiikkisovelluksen toistopainiketta.

Beoplay M5:n ääni on omaa luokkaansa. Basso on jykevä ja runsas, mutta se ei peitä alleen muuta äänikuvaa. Keskiäänet soivat puhtaasti, joten testatessa esimerkiksi äänikirjat ja podcastit kuuluivat selkeästi ja niitä oli miellyttävä kuunnella. Diskantti soi kristallinkirkkaana, ja kaiken kaikkiaan Beoplay M5 -kaiutin soveltuu kaikenlaiseen äänentoistoon.

Varsinaisesti Beoplay-kaiuttimen erottaa pienemmistä ja halvemmista lajitovereistaan kunnolla jytisevä mutta kuitenkin luonnollinen bassotoisto, joka muista joko puuttuu tai sitten se ampuu yli.

Beoplay M5:ssä on villasekoitetta oleva päällinen, jossa ei ole näkyviä painikkeita. Niiden sijasta äänenvoimakkuutta säädetään kääntämällä kaiuttimen yläosaa. B&O:lla ilmeisesti luullaan, että käyttäjä ei kuule äänenvoimakkuuden muutosta, joten äänenvoimakkuutta säätäessä kaiuttimesta kuuluu hieman ärsyttäviä naksahduksia.
 
Monipuolinen Beoplay M5

Beoplay M5 -kaiutin tukee sekä Google Castia että Applen Airplay-tekniikkaa, joiden avulla kaiuttimeen voi tuoda musiikkia. Jos käytössä on useita B&O-kaiuttimia, ne voi kytkeä yhteen Beolink Multiroomin avulla, jolla voi hallita koko asunnon musiikkitoistoa.

Ihan puhtain paperein ei M5 testistä selvinnyt. Bluetooth-yhteyden luomisessa kaiuttimeen ei ollut ongelmia. Sen sijaan kaiuttimen käyttämiseen tarkoitettu sovellus ei tahtonut löytää Beoplay M5:ttä wifi-yhteyden kautta.

Sovellusta kokeiltiin useilla puhelimilla. Yhteys onnistui kitkattomasti iPhonen sovelluksella, mutta muutama Android-puhelin kieltäytyi kokonaan viestimästä Beoplay M5:n kanssa.


+ Viimeistelty muotoilu

+ Erinomainen ääni

– Android-yhteysongelmia


Katso päivän hinta B&O Beoplay M5 -kaiuttimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Beoplay M5 on monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu kaiutin, joka soi kauniisti, mutta jonka sovellus saisi olla laitteen kanssa samaa laatutasoa.

Ominaisuudet

Merkki
Bang og Olufsen
Liitäntä
Bluetooth, Google Cast, Apple Airplay
Teho
60 W
Paino
2,54 kg
Mitat
Ø 16,5 x 18,5 cm