Yläreunan merkkivalot kertovat, kuunteleeko kaiutin komentojasi.

Harman Kardon Citation 100

Pieni sylinterimäinen kaiutin, jota voi halutessaan ohjata äänellä Google Assistant -digiapurin avulla.

tekijä #Kaiuttimet #Harman Kardon
8.1

Google ei ole ainoa, joka valmistaa ääniohjattavalla Google Assistant -digiapurilla varustettuja kaiuttimia. Samsungin tytäryhtiö Harman Kardon on julkistanut kokonaisen kaiutinsarjan, jonka ominaisuuksiin Google Assistant kuuluu.

Testiin saatu kaiutin, Citation 100, kuuluu sarjan pienimpiin malleihin.

Citation 100:aa voi käyttää tavallisena bluetooth-kaiuttimena, jolloin laite etsitään ja siihen luodaan yhteys puhelimen bluetooth-asetusten kautta. Google Assistant -digiapurin asentaminen ja käyttö onnistuu vasta sitten, kun Googlen Home-sovellusta käytetään kaiuttimen kanssa kommunikointiin. Assistantin avulla voi aloittaa esimerkiksi Netflix-sarjojen katselun älytelevisiossa tai asettaa hälytyksen, jos ruoka on uunissa.

Voit lukea kokemuksistamme Assistantin käytöstä Google Home Mini -kaiuttimen testistä, joka löytyy Testinurkasta.

Citation 100 ei luo täydellistä vaikutelmaa 360 asteen äänestä, kuten esimerkiksi kilpaileva malli Ultimate Ears Megaboom 3, mutta keskiäänet soivat silti selkeästi.

Harman Kardonin kaiutin sopii hyvin taustamusiikin ja äänikirjojen kuuntelemiseen, mutta jos ei aio käyttää Google Assistant -digiapuria (joka ei ymmärrä suomea) eikä mahdollisuutta yhdistää Citation 100 muiden Harman Kardonin kaiuttimien kanssa, niin silloin samasta hintaluokasta on tarjolla parempia vaihtoehtoja.

Citation 100:n muotoilu ja rakenne eivät vaikuta aivan yhtä viimeistellyiltä kuin vastaavissa sylinterimäisissä kaiuttimissa. Esimerkiksi kaiuttimen kangaspäällyste ei peitä laitetta kokonaan, vaan alaosaan jää paljas kaistale. Myöskään kaiuttimen käyttö ei ole aivan ongelmatonta. Kaiutinta ohjataan sen päällä olevilla kosketuspainikkeilla, mutta aina ei tunne, onko laite rekisteröinyt painalluksen, ja silloin tulee helposti painettua useamman kerran.


+ Varustettu Google Assistantilla

– Hankaluuksia käytössä

– Muotoilu hieman ontuu


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Harman Kardon Citation 100 on hyvä kaiutin, mutta jos ääniohjausta tottelevalle Google Assistant -digiapurille ei ole käyttöä, niin samaan hintaan saa vielä paremman kaiuttimen.

Ominaisuudet

Merkki
Harman Kardon
Liitäntä
Bluetooth, wifi
Teho
50 W
Paino
2,7 kg
Mitat
27,5 x 17,2 x 16,3 cm