Under cirklen i toppen gemmer sig en trådløs oplader til fx telefoner.

Harman/Kardon Citation Oasis DAB

Älykaiuttimen ja herätyskellon risteytys.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kaiuttimet #Harman Kardon
9.2

Kelloradio ei ole kuollut. Citation Oasis tuo uutta eloa vanhaan klassikkoon, sillä tämä herätyskellon ja älykaiuttimen risteytys on varustettu digitaalisella avustajalla ja puhelimen langattomalla lataustoiminnolla.

Kaiuttimistaan tunnettu Harman Kardon on tehnyt modernin älylaitteen, joka muistuttaa ulkoisesti FM-radiolla varustettua vanhanajan kelloradiota. Tallella on jopa korvaamaton torkkupainike, jonka avulla uniaan voi jatkaa vielä kymmenen minuuttia. Nostetta ulkonäköön tuo kaiuttimen ympärillä oleva villasekoitekangas ja kaiuttimen päällä oleva latausalusta, jossa voi ladata langattomasti Qi-yhteensopivat puhelimet.

FM-radion sijasta laitteessa on dab-radio, josta ei kuitenkaan ole mitään iloa Suomessa. Meillä dab-radiota kokeiltiin joitain vuosia sitten, mutta siitä luovuttiin. Erillistä digiradiokaistaa ei katsottu tarpeelliseksi, koska kanavat saa television digiverkon kautta.

Citation Oasista voi hallinta puhekomennoilla, sillä laitteessa on asennettuna Google Assistant -digiapuri – joka ei vieläkään ymmärrä suomea. Digiapuria voi pyytää esimerkiksi sammuttamaan makuuhuoneen valot, jos siellä käytetään älylamppuja. Google Assistantin käyttö toimii yhtä moitteettomasti kuin Googlen omissa kaiuttimissa, ja testatessa kaiutin ymmärsi lähes kaikki sille annetut puhekomennot.

Ääniohjauksella voi lisäksi asettaa tarvittavat herätystoiminnot. Jos ei halua, että Google salakuuntelee makuuhuoneessa, kaiuttimen takaosassa olevalla painikkeella saa mikrofonin pois päältä.

Citation Oasiksen pohjassa on perinteisestä kelloradiosta tuttu luukku, jonne voi laittaa pariston. Jos virta katkeaa yöllä, paristo pitää kelloradion käynnissä. Silloin ei ole mitään tekosyytä nukkua pommiin.


+ Lataa puhelimen langattomasti

+ Hyvä ääni

+ Google Assistant -digiapuri

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Citation Oasis on onnistunut päivitys perinteisestä kelloradiosta. Laitteessa on paljon toimintoja, ja sen avulla voi ladata puhelimensa langattomasti.

Ominaisuudet

Merkki
Harman Kardon
Liitäntä
Chromecast, USB
Paino
1,2 kg
Mitat
21,8 x 6,6 x 14,8 cm