IKEA ENEBY

Ikea Eneby

Ikean kaiuttimen äänentoisto ei ole hifi-laatua, mutta kelpaa taustamusiikin kuunteluun.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kaiuttimet #IKEA
7.3

Ikea tunnetaan parhaiten huonekaluista ja ruotsalaisista lihapullista, mutta yhtiö on viime vuosina laajentanut tuotevalikoimaansa myös kodin elektroniikkaan. Ikea valmistaa muun muassa kahta kokoversiota Eneby-kaiuttimestaan, joista pienemmän saimme testattavaksi.

Pelkistetty kaiutin näyttää tyylikkäältä kirjahyllyssä. Kaiuttimen etupuoli on harmaata kangasta, ja ainoa yksityiskohta on nuppi äänenvoimakkuuden säätöä varten. Kangaspäällysteen saa otettua pois, jos haluaa, että kaiuttimen osat näkyvät. Ikea ei myy kangaspäällystettä erikseen, joten se kannattaa irrottaa vain, jos kaiuttimelle haluaa antaa hieman karumman, teollisen ilmeen.

Eneby-kaiutin on tehty Ikean muuta kalustemaailmaa silmällä pitäen. Kaiutin sopii täydellisesti esimerkiksi Kallax-hyllyn neliskanttiseen lokeroon.
 

Sopiva taustamusiikille

Kaiuttimen ääni ei ole mitään hifi-laatua. Esimerkiksi orkesterimusiikin yksityiskohdat sulautuvat yhteen ja tuloksena on melko lattea äänikuva. Kaiuttimen äänentoisto ei ole omiaan keskittyneeseen musiikin kuunteluun, mutta taustamusiikin soittamiseen Eneby sopii mainiosti. Kaiutinta voi käyttää myös äänikirjojen ja puheradion kuunteluun. Kaiuttimen takaosassa on 3,5 millimetrin ääniliitäntä, johon voi liittää sellaisia äänilähteitä, joissa ei ole bluetoothia.

Eneby-kaiutinta voi käyttää sellaisenaan, kun se tulee tehtaalta, mutta Ikealle tyypilliseen tapaan mukana on myös itse koottava elementti. Myyntipakkaus sisältää metallikahvan, joka täytyy kiinnittää kaiuttimeen, jos laitetta haluaa kantaa mukana. Tehtävä ei ole vaikea: kaksi helaa pitää poistaa ja kahva ruuvata paikalleen mukana tulevalla kuusiokoloavaimella.

Jos kaiutinta haluaa kuljettaa mukana, siihen kannattaa hankkia akku, joka maksaa 20 euroa. Akku asennetaan kaiuttimen pohjassa olevaan lokeroon. Akun luvataan antavan kaiuttimelle virtaa jopa 10 tuntia. Pelkästään kotona käytettävälle kaiuttimelle voi hankkia kuusi euroa maksavan seinäkaiutintelineen.

Vaikka Ikea Enebyn äänenlaatu ei olekaan huippuluokkaa, on kyseessä silti erinomainen kaiutin, varsinkin kun ottaa huomioon, että laite maksaa vain kymmenesosan monista kilpailijoistaan.


+ Voi ottaa mukaan tai ripustaa seinälle

+ Huokea

– Ääni voisi olla parempi


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Ikean Eneby-kaiutin on huokea valinta taustamusiikin ja puheradion kuunteluun. Erikseen hankittavan akun avulla kaiutinta voi käyttää myös tien päällä.

Ominaisuudet

Merkki
IKEA
Liitäntä
Bluetooth, 3,5 mm ääniliitäntä
Teho
40 W
Paino
1,5 kg
Mitat
20 x 20 x 8 cm