Ikean uudesta kaiutinmallistosta on saatavana kaksi värivaihtoehtoa.

Ikea Symfonisk

Wifi-kaiuttimella varustettu pöytävalaisin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kaiuttimet #IKEA
9.2

Ikea on laajentanut älykotiin tarkoitettujen laitteidensa valikoimaa. Tällä kertaa huonekaluvalmistaja on liittoutunut amerikkalaisen Sonos-kaiutinvalmistajan kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt Symfonisk-mallisto, joka käsittää Sonoksen langattomalla kaiuttimella varustetun pöytävalaisimen ja hyllyn.

Olemme aiemmin testanneet Ikean oman bluetooth-kaiuttimen, joka ei yltänyt aivan samalle tasolle kilpailijoidensa kanssa, mutta Symfonisk-malliston wifi-kaiutin pärjää äänenlaadultaan jopa kalliimmille kaiuttimille.

Symfonisk-kaiutinvalaisin ja -kaiutinhylly ovat yhteensopivia Sonosin oman malliston kanssa, ja musiikin toistamista lähiverkon kautta voi ohjata hyvin toimivalla Sonos-sovelluksella, joka on saatavana sekä Android- että iOS-laitteille.

Toisin kuin yleensä Ikean kalusteissa, kaiuttimissa ei ole paljoakaan kokoamista. Hylly kiinnitetään seinälle ja valaisimeen kiinnitetään pienikantainen lamppu, minkä jälkeen valaisimeen liitetään virtajohto ja verkkokaapeli. Lopuksi lasista tehty lampunvarjostin kierretään paikalleen.

Yhteys lähiverkkoon luodaan Sonoksen sovelluksen avulla. Jos kotona on Sonoksen muita kaiuttimia, oikea kaiutin valitaan sovelluksessa olevasta luettelosta. Musiikkia voi toistaa nettiradioista, Spotifyn kaltaisista musiikkipalveluista ja musiikkitiedostoja sisältävältä tietokoneelta tai verkkokiintolevyltä.

Kaiuttimissa on hämmästyttävän hyvä ääni. Basso toistuu täyteläisenä ja tarkkana, ja musiikki täyttää jopa melko suuren olohuoneen. Kaiutinvalaisimen äänenlaatua voi verrata Sonoksen omien pienten kaiuttimien äänenlaatuun, ja hintakin on lähes samaa tasoa. Symfonisk-kaiutinvalaisimen hinta on 199 euroa ja kaiutinhylly maksaa 99,95 euroa.

Symfonisk-kaiutinhylly kestää kannattimineen kolmen kilon kuormituksen. Kaiutinvalaisimessa, joka sopii hyvin yhteen Ikean muiden huonekalujen kanssa, on lisäksi omat painikkeet valon säätämiseen ja musiikin toistoon. Jos valoa haluaa himmentää, valaisimeen voi kiinnittää Ikean oman älylampun, jota voi myös säätää puhelinsovelluksella. Ääniohjattava virtuaaliavustaja olisi ollut mukava lisä kaiuttimissa, mutta kaikkea ei voi saada.

 


+ Hyvä ääni
+ Huokea hinta
+ Toimii lähiverkon kautta
– Ei virtuaaliavustajaa

Lisätietoja Symfonisk-mallistosta on valmistajan sivuilla.

Conclusion

Ikea ja Sonos ovat tehneet yhteistyössä laadukkaan wifi-kaiuttimella varustetun pöytävalaisimen, jota voi hallita puhelimella.

Ominaisuudet

Merkki
IKEA
Liitäntä
Kaapeliverkko