Sonos Beam

Sonos Beam

Kompaktin kokoinen soundbar-kaiutin, joka tuottaa mainion musiikkitoiston ja tv-äänen keskikokoiseen huoneeseen. Hyvän äänenlaadun lisäksi laitetta on erinomaisen helppo käyttää.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Kaiuttimet #Sonos
9.3

Yksi kaiutin olohuoneessa – muuta ei tarvita, kun halutaan isoa ääntä televisiosta, tai kun halutaan kuunnella kauniisti soivaa musiikkia. Tämä on ollut Sonoksen tavoitteena, kun se on kehittänyt soundbarina ja stereokaiuttimena toimivan Beam-kaiuttimen.

Heti on todettava, että Sonos on onnistunut projektissaan mitä suurimmassa määrin. Beamin tuottama äänenlaatu on erinomainen. Musiikkitoistossa on hieno balanssi, ja kaikissa musiikkityyleissä Bachista Queeniin ja siltä väliltä on kirkas ja syvä sointi.

Tv-kaiuttimena Beam tarjoaa pauketta ja jytinää, kun James Bond jyrää ruudulla, sekä selkeää ja erottuvaa ääntä, kun on uutisten aika.

Huippukäytettävyyttä yhdellä puutteella
Beamin hinta ja koko huomioiden laitteen äänenlaatu on varsin vakuuttava, mutta varsinainen huippuominaisuus on Beamin käyttäjäystävällisyys. Käyttöönotto tapahtuu yhdistämällä Beam verkkoon joko kaapelilla tai ilman, minkä jälkeen kaiutin kalibroidaan puhelinsovelluksen avulla – ja se sujuu täydellisen esimerkillisen ohjatusti loppuun asti.

Kun homma on valmis, voit komentaa Beamia puhelimella, tietokoneella tai taulutietokoneella, ja voit kuunnella esimerkiksi nettiradiota sekä striimata musiikkia verkkokiintolevyltä tai Spotifysta. Televisioon Beam yhdistetään hdmi-kaapelilla, ja jos käytettävissä on hdmi-arc, joka löytyy useimmista nykyisistä tv-malleista, Beam korvaa television kaiuttimet niin, että äänenvoimakkuutta voi edelleen säätää television kaukosäätimellä.

Beamista on vaikea löytää mitään varsinaista haukuttavaa, paitsi että Beamin ääniohjaus ei toimi vielä Suomessa. Beam tukee Amazonin Alexa-digiapuria, mutta Beamin täkäläisessä versiossa Alexa-ohjausta ei ole – harmi. Myöhemmin Beamiin on ilmeisesti tulossa tuki myös Googlen Assistantille.

 

+ Kompakti muotoilu
+ Helppo käyttää
+ Erinomainen ääni
– Alexa-ohjaus puuttuu

Lisätietoja Sonos Beamista on valmistajan sivuilla.

Conclusion

Sonos Beam on kompakti ja järkevästi hinnoiteltu soundbar hyvillä ominaisuuksilla, joihin kuuluu erinomainen käytettävyys.

Ominaisuudet

Merkki
Sonos
Liitäntä
HDMI, AirPlay 2.0, WiFi, optinen äänisovitin
Paino
2,8 kg
Mitat
6,85 x 65,1 x 10 cm