Du kan styre lyden i Sonos Ray med en serie berøringsfølsomme knapper på toppen.

Sonos Ray

Tämä pieni ja edullinen soundbar on oikein hyvä, mutta parempaa ääntä saa valitsemalla hieman kalliimman mallin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kaiuttimet #Sonos
8.1

Sonos Ray parantaa television äänentoistoa ja toimii yhdessä muiden Sonos-kaiuttimien kanssa. Samaa kappaletta voi siis kuunnella yhtä aikaa kaikissa kodin huoneissa, ja musiikin toiston voi siirtää huoneesta toiseen, jos käytössä on useita kaiuttimia.

Ulkoisesti Sonos Ray on tavallinen television alle asetettava soundbar-kaiutin. Sen muotoilu on pelkistetty, ja siinä on pyöristetyt kulmat. Kilpailijoista sen erottaa vain suuri Sonos-logo. Kun kaiutin on kytketty fyysisesti, siihen saa yhteyden puhelimen Sonos-sovelluksella muutamassa minuutissa. Meidän piti tosin ensin odottaa Sonos Rayn järjestelmäpäivityksen latautumista. Sovellus toimii monien musiikki- ja podcast-palveluiden kanssa, joten musiikkia voi toistaa sen kautta suoraan esimerkiksi Spotifysta.

Testasimme soundbaria 55-tuumaisen Samsung-television kanssa. Televisio oli jo itsessään erinomainen, mutta Sonos Ray paransi ääntä huomattavasti suhteessa sisäisiin kaiuttimiin.  Elokuvien puhe oli selkeää ja helposti ymmärrettävää, ja basso tuntui pohjalla sopivasti, kun toimintakohtauksiin tarvittiin lisäpontta. On silti sanottava, että olemme kuulleet paljon parempaa ääntä muista television lisäkaiuttimista – muun muassa hieman suuremmasta Sonos Beam -mallista. Sonos Rayn hinta on kuitenkin paljon edullisempi.

Jos kaiutinta käytetään pääasiassa musiikin kuunteluun, nimenomaan siihen tarkoitukseen suunniteltu kaiutin on parempi valinta.

Sonos Rayn taustapuolella on reiät seinälle ripustamista varten, mutta yrityksen oma seinäkiinnike on hankittava erikseen.


+ Yksinkertainen muotoilu

+ Edullinen hinta

– Ääni ei ole yhtä hyvä kuin kilpailijoilla

Conclusion

Tämä pieni ja edullinen soundbar on oikein hyvä, mutta parempaa ääntä saa valitsemalla hieman kalliimman mallin.

Ominaisuudet

Merkki
Sonos
Paino
1,95 kg
Mitat
55,9 x 9,5 x 7,1 cm