Sony SRS-ZR5

Hyvällä äänellä ja tanakalla bassolla varustettu upea kaiutin.

tekijä Mikkel Jacobsen #Kaiuttimet #Sony
9.0

Minikokoinen Sony SRS-ZR5 -kaiutin sopii ongelmitta useimpien huoneiden sisustukseen. Kaiuttimessa on hyvä äänenlaatu, bassot ovat tanakat ja äänikuva on oikein hyvässä tasapainossa.

Kaiutin yhdistetään langattomaan lähiverkkoon, ja laitteen voi yhdistää bluetoothia käyttämällä myös puhelimeen tai tablettiin, mikä onnistuu ongelmitta. Bluetooth-yhteyden muodostaminen saattaa joskus olla työn ja tuskan takana, mutta Sony on tehnyt toimenpiteestä ilahduttavan sujuvan. Johdollinenkin yhteys onnistuu, jos sellaista haluaa käyttää. Lisäksi kaiuttimessa on yhdysrakenteinen Chromecast.

Kuten sanottua, kaiuttimen äänenlaatu on hyvä, ja äänikuvan selkeys säilyy, vaikka ei olisikaan aivan laitteen lähellä. Testijakson aikana kaiutinta pidettiin muun muassa keittiössä, samalla kun asukkaat siirtyivät parvekkeelle, ja silti musiikki soi selkeästi.

Ainoa ongelma kaiutinta testattaessa oli siinä, että esimerkiksi puhelimen ja kaiuttimen välinen signaali saattoi toisinaan katketa, jos laitteiden välille tuli esteitä. Tämä kritiikki kohdistuu pikemminkin bluetooth-tekniikan nykyiseen laatuun kuin Sonyn kaiuttimen ominaisuuksiin. Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa bluetooth-yhteyttä käytettäessä pitää puhelinta pöydällä tai kaiuttimen vieressä sen sijaan, että tunkisi puhelimen taskuunsa.

+ Hyvä ääni
+ Jykevä basso
+ Kaunis muotoilu
+ Helppo liittää laitteisiin

Katso päivän hinta Sony SRS-ZR5 -kaiuttimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Sonyn kaiutin soi hyvin, ja se on helppo liittää laitteisiin.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Liitäntä
Bluetooth, Wlan, HDMI, USB 2.0
Paino
1,7 kg
Mitat
10 x 10 x 16 cm