Äänenvoimakkuutta voi säätää kaiuttimen päällä olevalla kosketuspainikkeella.

Sony SRS-ZR7

Monien mahdollisuuksien langaton kaiutin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kaiuttimet #Sony
7.7

Vastaan tulee vain harvoin kaiuttimia, joissa on yhtä paljon liitäntävaihtoehtoja kuin Sonyn SRS-ZR7:ssä.

Useimmat tietokonekaiuttimet liitetään tavallisella analogisella minijakkiliitännällä, mutta Sonyn kaiuttimessa on usb-sisääntulo, joten laitteen voi liittää digitaalisesti.

Se tarkoittaa monissa tapauksissa parempaa äänenlaatua, sillä kaikki ympärillä oleva elektroniikka vaikuttaa herkästi tietokoneen äänikorttiin aiheuttaen häiriöitä analogisen liitännän kautta tulevaan signaaliin.

SRS-ZR7 välttää siis kyseisen ongelman digitaalisen liitännän avulla. Näin äänitiedoston analogi-digi-muunnos, joka viime kädessä lähettää äänen ulos kaiuttimesta, tapahtuu itse kaiuttimessa.

Sony SRS-ZR7 on tarkoitettu ensisijaisesti langattomaan käyttöön. Kaiuttimen voi yhdistää esimerkiksi puhelimeen bluetoothin avulla. Kaiuttimessa on lisäksi nfc-yhteys, joten yhteensopivien laitteiden parittaminen on erittäin helppoa. Bluetooth-yhteys muodostetaan koskettamalla nfc-yhteyttä tukevalla laitteella kaiuttimen päällä olevaa nfc-merkkiä. Testissä paritus sujui ongelmitta.

Kaiuttimen ominaisuuksiin kuuluvan Chromecastin avulla voi siirtää ääntä tietokoneelta tai mobiililaitteesta kaiuttimeen. Chromecastia käyttämällä voi toistaa musiikkia useaan kaiuttimeen samanaikaisesti.

Kokoonsa nähden kaiuttimessa on hyvä ääni. Parhaiten se toimii Windowsissa esimerkiksi Youtube-videoiden äänilähteenä. Jos on tottunut bassovoittoiseen soundiin, niin silloin Sonyn ääni saattaa kuulostaa turhan ohuelta.

Sony SRS-ZR7 on kokonsa ja suorakulmaisen muotoilunsa ansiosta helppo sijoittaa pc-näytön alle.

 

+Monipuoliset liitännät
+Käytännöllinen muotoilu
-Heikohko bassotoisto
-Kallis

 

Katso päivän hinta Sony SRS-ZR7 -kaiuttimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Hyvä ja erittäin monipuolinen pc-kaiutin. Bassotoisto olisi saanut kuitenkin olla hieman jykevämpi.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Liitäntä
Bluetooth, Chromecast, USB
Paino
1,8 kg
Mitat
8,5 x 8,5 x 29,9 cm