Højtaleren er omgivet af et aluminiumsgitter, der føles meget solidt.

Xiaomi Mi Smart Speaker

Tyylikäs kaiutin hyvään hintaan, mutta äänenlaatu voisi olla parempi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kaiuttimet #Xiaomi
7.4

Xiaomi Mi Smart Speaker on tyylikäs pieni kaiutin, joka muistuttaa paljon kalliimpia Sonos-kaiuttimia.

Edullisessa kiinalaisessa kaiuttimessa ei kuitenkaan ole läheskään yhtä paljon ominaisuuksia kuin Sonosin minikaiuttimissa. Mi Smart Speaker on ensisijaisesti vaihtoehto Googlen älykaiuttimille, joilla ohjataan Google Assistantia ja siten myös internetiin yhdistettyjä laitteita kotona.

Asetukset on tehtävä älypuhelimella, mutta kaiuttimelle ei kuitenkaan ole omaa sovellusta. Avaa sen sijaan Google Home -älykotisovellus ja määritä kaiutin laitteeksi, kuten Philips Hue -lamput. Se kestää minuutin, jos olet jo määrittänyt Google Home -ohjelman käytettäväksi muiden tuotteiden kanssa. Muussa tapauksessa aikaa kuluu 10–15 minuuttia. Meillä siinä kesti pidempään yrittäessämme selvittää, miten kaiutin yhdistetään puhelimeen Bluetoothin kautta, mutta lopulta onnistuimme yrityksen ja erehdyksen kautta.

Äänenlaatu ei ole maailman paras mahdollinen, mutta ihan hyvä hintaansa nähden. Kaiutin toistaa hyvin Google Assistantin äänen, ja kun pyysimme sitä toistamaan uusimmat uutiset radiosta, uutistenlukijan ääni kuului myös selvästi. Musiikki sen sijaan ei ole mullistava elämys: Soitimme musiikkikappaleita YouTubesta, mutta ne kuulostivat melkein siltä kuin ne olisi soitettu kannettavan tietokoneen kaiuttimista. Mikrofoni toimii kuten pitääkin. Kaiutin ymmärsi kysymyksemme ja komentomme Google Assistantille jopa useiden metrien etäisyydeltä. Kaiuttimen päällä on neljä kosketuspainiketta, joiden avulla voi käynnistää toiston, säätää musiikin äänenvoimakkuutta ja kytkeä mikrofonin pois päältä. Yläreunassa oleva valorengas palaa punaisena sen merkiksi, että mikrofoni on pois päältä. Turvallisuussyistä Google Assistant ilmoittaa painiketta painettaessa myös ääneen, oletko sammuttanut vai käynnistänyt mikrofonin.


+ Edullinen hinta

+ Tyylikäs muotoilu

– Musiikki ei kuulosta kovin hyvältä

Conclusion

Tyylikäs kaiutin hyvään hintaan,
mutta äänenlaatu voisi olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Liitäntä
Wi-Fi
Paino
853 g
Mitat
13,1 x 10,4 x 15,1 cm