Samsung Gear 360 tallentaa 360 asteen kuvakulmaa

Samsung Gear 360

Samsung Gear 360 tallentaa käyttäjää ympäröivää näkymää stillkuvina ja videona.

tekijä #Kamerat #Samsung
8.0

Isot mediatalot ja mobiiligigantit kuten Facebook ja YouTube ovat viime aikoina satsanneet 360 asteen videoihin. Näitä sisältöjä on silti toistaiseksi vielä niukalti ja lähinnä niitä on tarjolla kalliiden kameroiden valmistajilta.

Kasvavaan tarpeeseen vastaa Samsung Gear 360 -kamerallaan, joka nimensä mukaisesti tallentaa käyttäjää ympäröivää näkymää stillkuvina ja videona.

Kamera täydentää Samsungin Gear VR -virtuaalilaseja, joiden käyttäjä voi päätä kääntelemällä tutkimusretkeillä videossa, joka on kuvattu Gear 360 -kameralla tai muulla saman tekniikan edustajalla.

Helppo käyttää – mutta vaatii seurakseen Samsung-puhelimen
Gear 360 on rakenteeltaan mutkaton ja yksinkertainen käyttää. Molemmin puolin laitetta on 15 megapikselin objektiivi, jonka 180 asteen pysty- ja vaakasuuntainen kuvakulma tallentaa kuvia ja videoita hyvällä laadulla.

Samsungin Gear 360 -kameraa harkitsevan on syytä huomata, että kamera toimii vain yhdessä uusimpien Samsung-puhelinten kanssa, alkaen Galaxy S6 -mallista.

 

Rauhaton kädessä. Gear 360:lla kuvattu video osoittaa, että kuva on rauhaton, kun kameraa pitää kädessä. Parempaa jälkeä saa, kun kameran asettaa alustalle, kuten penkille.

Vakaata kättä ja kärsivällisyyttä tarvitaan
Kameran käyttäminen vaatii kahta sovellusta, Samsung Gearia ja Samsung Gear 360 -sovellusta. Jälkimmäinen toimii tuttuna kamerasovelluksena, jonka avulla voi määritellä ja ottaa käyttöön muun muassa kuva- ja videokoon, valkotasapainon ja hdr:n. Mobiililaite on yhteydessä kameraan bluetoothin ja nfc-tekniikan avulla.

Gear 360 on varustettu kolmijalalla, jolla kameran voi asettaa alustalle ja josta voi pitää kiinni, kun kuvaa videota liikkuessa. Testissä ei onnistuttu saamaan aikaan rauhallista video-otosta, kun kameralla kuvattiin käsivaralla.
Jälki on huomattavasti parempaa, kun kameran laittaa alustalle ja antaa sen kuvata jonkin aikaa. Kohteen valinnassa on hyvä muistaa, että videota on tarkoitus katsella tarttumalla ja vetämällä hiirellä. Kuvaa voi liikuttaa vapaasti kaikkiin suuntiin.

Kuvanlaatu kunnossa
Kameran kuvanlaatu on laatuunkäypää, olematta sen ihmeellisempää – koko lailla kuten hyvässä puhelimessa. Testissä värit tuntuivat hieman lannistuvan, kun kuvattiin kirkkaassa auringonvalossa, mutta heikoissa valaistusolosuhteissa Gear 360 pani parastaan, kiitos f/2-aukkoisen objektiivin.

Panoraamakuvia otettaessa oli aina välillä ongelman se, että kamera ei tahtonut saada kahden kuvan saumoja sovitettua yhteen isoon kuvaan, vaan joissain kuvissa reunoista tuli epätasaisia tai siirtymä meni jopa yli.

Napsauta kuvaa, niin voit ohjata Samsung Gear 360 -kameralla tehtyä stillkuvaa.

Samsung Gear 360 -kameralla kuvattujen otosten jälkikäsittelyyn suositellaan Gear 360 ActionDirector -tietokoneohjelmaa, johon tulee käyttöoikeus kameran mukana. Käyttäjäystävällisellä ohjelmalla tuo helposti otokset kameran microsd-kortilta, muokkaa videoita ja siirtää ne YouTube-palveluun, missä video muunnetaan 360 asteen videoksi.

Arvio

Samsung Gear 360 tallentaa käyttäjää ympäröivää näkymää stillkuvina ja videona. Videoita voi katsella YouTubessa tai VR-laseilla.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Tyyppi
360 asteen kamera
Tarkkuus
Video: 3840 x 1920 px (30 fps) - stillkuva: 7776 x 3888 px
Muistikortti
microsd
Liitäntä
mikro-usb
Mitat
6,6 x 5,6 x 6,0 cm
Paino
152 g
Muuta
Intervallivideo, jatkuva tallennus (loop-toiminto)