Sandberg ActionCam 4K

Sandberg ActionCam 4K

Huokea toimintakamera, jonka lupaamaa huipputarkkuutta on vaikea nähdä, kun lopputulosta katsoo kameran omaa näyttöä suuremmalla näytöllä.

tekijä #Kamerat #Sandberg
6.1

Toimintakamera on loistava väline, kun haluaa tallentaa ja elää uudelleen värikkäiden trooppisten kalojen seurassa tehdyn sukellusretken tai metsässä maastopyörällä ajetun lenkin. Sandbergin mukaan yhtiön ActionCam 4K -toimintakameralla saa vangittua kaikki toiminnantäyteiset yksityiskohdat erittäin suurella 4K-tarkkuudella.

Käytännössä näin ei ole, kun kameralla tallennetaan full hd- tai 4K-tarkkuudella. Kuvanlaatu on kelvollinen ihanteellisissa valaistusolosuhteissa, mutta videoista tulee epätarkkoja ja rakeisia heikommassa valaistuksessa ja liikuttaessa. Näin ei saisi olla, sillä toimintakameralla on tarkoitus kuvata tilanteita, joissa ei vain istuta aloillaan. Sandbergin kameran valmistuksessa on varmasti ajateltu myös aktiivisia valokuvaajia, sillä laitteen mukana tulee erilaisia kiinnikkeitä, joiden avulla kameran saa kiinnitettyä esimerkiksi syöksykypärään tai polkupyörään. Mukana tulee myös muovikotelo, joka on vedenpitävä 30 metrin syvyyteen saakka, joten kameralla voi kuvata maalla, vedessä ja ilmassa.

ActionCamin voi lisäksi liittää tietokoneeseen ja käyttää webkamerana. Toimintoa ei voitu kokeilla, sillä testikoneessa ollut Windows 10 ei tunnistanut kameraa. Toimintakameran käyttäminen on sen sijaan helppoa. Jo muutamassa minuutissa selviää, miten laitteen neljää painiketta käytetään tallennustapaa vaihdettaessa tai kuvanlaatua säädettäessä.

+ Paljon lisävarusteita
+ Helppo käyttää
– Kuvanlaatu vaihtelee
– Ongelmia yksittäisissä toiminnoissa

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Edullinen toimintakamera, jonka mukana tulee paljon lisävarusteita. Kamerassa on runsaasti toimintoja ja sitä on helppo käyttää, mutta kuvanlaatu ei ole kehuttava.

Ominaisuudet

Merkki
Sandberg
Tyyppi
Toimintakamera
Tarkkuus
16 Mpx
Zoom
Ei
Muistikortti
MicroSD (ei sisälly)
Liitäntä
Micro USB, Micro HDMI
Video
3840 x 2140 px (30 fps), 2704 x 1520 px (30 fps), 1920 x 1080 px (60 fps), 1280 x 720 px (90 fps)
Salama
Ei
Näyttö
2"
Mitat
5,8 x 3,9 x 2,4 cm
Muuta
Erilaisia kiinnittimiä, vedenpitävä muovikotelo, USB-latauskaapeli