Sony FDR-X3000R Action Cam

Vankkatekoinen toimintakamera ulkoilma-aktiviteetteihin.

tekijä Mikkel Jacobsen #Kamerat #Sony
9.0

Sony FDR-X3000R -toimintakamera sopii käyttäjälle, joka haluaa ikuistaa urheilusuorituksensa terävälle videolle. Kamera on melko kallis, mutta laatu on sen mukainen.

Kuvan- ja äänenlaatu pysyvät hyvinä ja kuva rauhallisena riippumatta siitä, kuinka paljon kamera tärisee kuvattaessa. Se on hyvä uutinen, sillä kameran ensisijainen tarkoitus on lähteä mukaan laskettelurinteille ja maastopyörän vauhdikkaaseen menoon. Vaikka kameran käyttö olisi voinut olla vähän intuitiivisempaa, se alkaa sujua pienen harjoittelun jälkeen.

Toimintakameran tallentamat videot ovat niin korkealaatuisia, että ne vievät paljon tilaa. Siksi kannattaakin hankkia heti microSD-kortti, jotta kameran ominaisuuksista pääsee nauttimaan kunnolla. Muistikortin ehdoton alaraja on 32 gigatavua, mutta ei ole pahitteeksi, jos kortilla on vielä enemmän tilaa. Muistikortti on lisähankinta, johon kannattaa varautua.

Vankkaa tekoa
Sonyn toimintakamerassa on vahva muovikotelo, joka suojaa laitetta luonnonvoimilta. Kaikkiin kameran toimintoihin pääsee helposti käsiksi, vaikka ne onkin sijoitettu koteloon. Mukana tulee erilaisia varusteita, ja kameran voi kiinnittää esimerkiksi jalustaan. Mielenkiintoisempi tuttavuus on ison rannekellon kokoinen kauko-ohjain, jonka saa mukana tulevalla hihnalla kiinni ranteeseen. Kauko-ohjaimen näytön avulla näkee reaaliajassa kameran kuvaamaa materiaalia, ja ohjaimella voi hallita kameran toimintoja langattomasti wlan-yhteyden kautta.

Videotiedostot siirretään tietokoneelle mukana tulevan usb-johdon avulla, joten helpompaa se ei voisi olla. Toimintakameraa voi käyttää myös ilmaisen mobiilisovelluksen kanssa, joka toimii hyvin. Kameran parittaminen sovelluksen kanssa vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta toimenpide on selitetty perusteellisesti käyttöohjeessa.

+ Kuvanlaatu
+ Vankkaa tekoa
+ Kauko-ohjain
– Käyttö vaatii harjoittelua

Katso päivän hinta Sony FDR-X3000R -toimintakameralle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Kaiken kaikkiaan Sony FDR-X3000R -toimintakamera on hyvä hankinta urheilufriikille, jossa on myös vähän elokuvaohjaajan vikaa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Tyyppi
Toimintakamera
Tarkkuus
Max 2160p
Muistikortti
Micro SD; Micro SDHC; Micro SDXC; MS Micro
Liitäntä
USB, micro HDMI
Video
XAVC S, MP4