ADATA SC685 syner ikke af meget, men hastigheden er imponerende.

ADATA SC685 Ultra Slim 500 Gt

Pieni ja kevyt ulkoinen ssd-asema nopeaan tiedonsiirtoon.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kiintolevy #ADATA
9.4

Tiedonsiirron nopeudella on merkitystä, kun siirretään suuria tiedostomääriä tietokoneen ja ulkoisen laitteen välillä. Kun käytössä on ulkoinen ADATA SC685 -ssd-asema, voi olla varma, ettei ainakaan asema hidasta tiedonsiirtoa. Tietokoneen usb-porttiin liitettävää asemaa voi käyttää tavallisen ulkoisen kiintolevyn tapaan, kun tiedostoja kopioidaan tietokoneen ja aseman välillä – tosin SC685:n avulla tiedonsiirto sujuu erittäin nopeasti.

Tehdyissä mittauksissa ADATAn ssd-aseman lukunopeudeksi saatiin 559 megatavua ja kirjoitusnopeudeksi 522 megatavua sekunnissa. Kyseessä on mittaamistamme usb-tiedonsiirroista kaikkein nopein. Luulimme ensin, että tiedonsiirrossa oli mennyt jotain vikaan, kun elokuvan siirto asemalle vei vain muutaman sekunnin, mutta kaikki olikin kunnossa.

Suuri tiedonsiirtonopeus johtuu siitä, että SC685 käyttää uusinta ja nopeinta usb 3.2 -standardia. Jotta suurinta nopeutta pääsisi hyödyntämään, pitäisi tietokoneessa olla samaa standardia tukeva usb-portti, mikä on toistaiseksi vielä harvinaista. Pöytätietokoneen omistajat voivat kuitenkin päivittää laitteensa hankkimalla PCIe-laajennuskortin, joka tuo tietokoneeseen usb 3.2 -portin.

ADATAn ssd-asema on kuitenkin taaksepäin yhteensopiva, joten sitä voi käyttää aikaisempien usb-versioiden kanssa, mutta silloin myös tiedonsiirtonopeus laskee.

ADATA SC685 vastaa kooltaan pientä luottokorttinippua ja painoakin sillä on vain 35 grammaa, joten aseman mukana kuljettaminen on helppoa.

Jos tarvitsee vain runsaasti lisätallennustilaa, saa samaan hintaan tavallisen ulkoisen kiintolevyn, jossa on jopa kahdeksan kertaa enemmän tallennustilaa. ADATA SC685 on kuitenkin hyvä valinta, jos haluaa tämän hetken nopeimman ja kevyimmän ulkoisen ssd-aseman.


+ Erittäin nopea

+ Pieni ja kevyt

– Kova hinta

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Erittäin nopea ulkoinen ssd-asema, mikä näkyy hinnassa.

Ominaisuudet

Merkki
ADATA
Tyyppi
Ulkoinen ssd-asema
Kapasiteetti
500 Gt
Liitäntä
Usb-c 3.2
Gigatavun hinta
24 snt
Koko
54,8 x 84,7 x 9,5 mm
Muuta
Paino 35 g