Som en lidt overflødig funktion er der indbygget LED-lys i kanten af det lille drev.

ADATA XPG Spectrix S40G

Suorituskykyinen ssd-asema.

tekijä #Kiintolevy #ADATA
9.7

Uuden polven tallennusvälineet saavat perinteisen kiintolevyn näyttämään lähes kivikautiselta laitteelta. Adatan uusi asema, XPG Spectrix S40G, ei sisällä liikkuvia tai meluavia osia, kuten perinteiset kiintolevyt, ja siirtonopeudet ovat täysin omaa luokkaansa.

Tekniikka on periaatteeltaan sama kuin ensimmäisissä ssd-asemissa, mutta koska flash-muistille perustuva piiri ei tarvitse mitään koteloa, niin nykyiset ssd-asemat ovat laajennuskortteja, jotka asennetaan tietokoneen emolevyn M.2-kantaan. Ssd-kortti on erittäin helppo naksauttaa paikalleen, ja se toimii aivan samalla tavalla kuin muutkin tallennusvälineet, jotka näkyvät Windowsin Resurssienhallinnassa.

Adatan ssd-asemassa on 512 gigatavua tilaa, joka on omiaan Windowsin ja ohjelmien asennukseen. Silloin voi koko ajan hyödyntää aseman äärimmäistä nopeutta. Varsinkin tietokoneen käynnistyessä ilahduttaa, että virtapainikkeen painamisesta kuluu vain muutama sekunti, kunnes Windows on käyttövalmis.

Verrokkikoneessa on viisi vuotta vanha ssd-asema, joka on yhdistetty sata-kaapelilla, samalla jolla mekaaninen kiintolevykin yhdistetään. Vanhan ssd:n lukunopeus on parhaimmillaan 510 megatavua sekunnissa, mikä peittoaa perinteisen kiintolevyn. Mutta kun vertailukohdaksi ottaa XPG Spectrix S40G:n tolkuttoman 2950 megatavun lukunopeuden sekunnissa, tuli selväksi, että verrokkikoneen päivitys saattaa olla pian edessä.

Ennen kauppaan ryntäämistä kannattaa tarkistaa, että omalta emolevyltä löytyy M.2-liitäntä, sillä sellainen on vain uudehkoissa tietokoneissa. Jos tarkoitus on hankkia uusi tietokone, niin on suositeltavaa varmistaa, että se käyttää M.2-liitäntää.


+ Huikea siirtonopeus

+ Ei vie juuri tilaa

– Vaadittava liitäntä vielä harvinainen

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

 

Katso päivän hinta Adata XPG Spectrix S40G -ssd-asemalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Laajennuskorttina asennettava huippunopea ssd-asema ei tarvitse kotelosta juuri lainkaan tilaa.

Ominaisuudet

Merkki
ADATA
Tyyppi
SSD (M.2)
Kapasiteetti
512 Gt
Liitäntä
M.2
Gigatavun hinta
0,19 snt