Drobo 5C

Viisipaikkaisen kiintolevykotelon avulla voi kasvattaa ulkoista tallennustilaa helposti ja joustavasti.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Kiintolevy #Drobo
8.7

Drobo 5C todistaa sen, että tietokoneen ulkoisen tallennustilan laajennuksen ei tarvitse olla vaikeaa.

Drobon kiintolevykotelo vetää viisi kiintolevyä. Yhteenlaskettu kapasiteetti voi olla huikeat 64 teratavua, mikä riittää ahkerallekin kuvien, musiikin ja muun median kerääjälle samoin kuin suuren järjestelmän varmistukseen.

Käyttöönotto ei juuri voisi olla helpompaa: kiintolevy työnnetään kiinni asennuspaikkaan, Drobo yhdistetään tietokoneeseen usb-johdolla, käynnistetään yksinkertainen ohjattu toiminto, ja homma on sillä selvä. Levyjen asennus hoituu lennossa, ja merkkivalot ilmaisevat kunkin levyn tilan ja toimintakunnon.

Helppokäyttöisellä ohjelmalla voi hallita kaikkia toimintoja aina levyjen alustamisesta tietokoneen pikavarmistukseen. Ohjelman käyttöliittymä on englanniksi, mutta kun se on auttavasti hallussa, Drobo on lähes saman tien käytettävissä Resurssienhallinnassa kuin mikä tahansa asema.

Joustavuudella on hintansa
Drobo 5C toimitetaan ilman kiintolevyjä, joten niistä joutuu pulittamaan erikseen. Drobossa voi käyttää eri kapasiteettien yhdistelmiä ja levyn vaihto on helppoa, jos esimerkiksi tarvitsee tilavamman levyn tai viallinen pitää vaihtaa. Drobo 5C maksaa valmistaajan verkkokaupassa 400 euroa ja kotimaisissa kaupoissa kovimmillaan lähes 600 euroa, joten järjestelmälle tulee hintaa, varsinkin jos siihen hankkii kaikki viisi levyä.

Tiedonsiirtonopeus Drobon ja tietokoneen välillä on kiitettävää luokkaa. Kokeiltaessa saatiin Toshiban kiintolevyillä lukunopeudeksi vajaat 235 megatavua sekunnissa, ja kirjoitusnopeudeksi kirjattiin noin 184 megatavua sekunnissa.

+ Käytettävyys huippuluokkaa
+ Kapasiteetti
+ Tiedonsiirtonopeus
Hintava

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta Drobo 5C:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Kiintolevykotelo viidelle levylle tarjoaa joustavan tallennusratkaisun, jossa voi käyttää eri kapasiteettien yhdistelmiä ja tarvittaessa vaihtaa levyjä helposti.

Ominaisuudet

Merkki
Drobo
Tyyppi
Kiintolevykotelo
Kapasiteetti
64 Tt
Liitäntä
USB 3.0
Koko
3,5"
Muuta
Mitat: 15,03 x 26,23 x 18,54 cm; Paino: 3,9 kg