Freecom mHDD Slim

Freecom mHDD Slim

Nopea ja hintava ulkoinen kiintolevy

tekijä #Kiintolevy #Freecom
8.3

Monet uudet tietokoneet on varustettu ssd-levyllä, jonka ansiosta muun muassa Windows käynnistyy käyttövalmiiksi muutamassa sekunnissa. Ohjelmille, kuville ja elokuville ei ole kuitenkaan yhtä paljon tilaa kuin perinteisellä mekaanisella kiintolevyllä. Helpon ratkaisun ongelmaan tuo ulkoinen kiintolevy, joka sopii hyvin myös varmuuskopiointiin.

Freecom mHDD Slim on ohut mutta vankkatekoinen 2,5 tuuman ulkoinen kiintolevy, jossa on 1000 gigatavua tallennustilaa. Mukana tulee kaksi lyhyttä johtoa, joilla levyn saa liitettyä tietokoneen usb 3.0- tai usb type-c -porttiin. Freecomin ulkoista levyä voi käyttää, vaikka tietokoneessa ei olisi uusimpien standardien usb-portteja, mutta silloin tiedonsiirto sujuu hitaammin.

Parhaimmillaan neljän gigatavun tiedoston siirtämiseen levylle tai levyltä menee 35 sekuntia. Tuhat kuvaa (yhteensä 4,77 Gt) saa siirrettyä ulkoiselle levylle keskimäärin minuutissa ja 23 sekunnissa, ja kuvien lukemiseen menee 48 sekuntia.

Benchmark-nopeustestissä saatiin luku- ja kirjoitusnopeudeksi 130 megatavua sekunnissa, ja nopeudet ovat kaiken kaikkiaan erinomaiset tämän tyyppiselle kiintolevylle. Testattaessa Freecomin levy oli liitettynä ssd-asemalla varustetun tietokoneen usb 3.0 -porttiin.

Freecom mHDD Slim maksaa 109 euroa, mutta samankokoisia teratavuisia levyjä löytyy myös halvemmalla. Freecom mHDD Slim on huokeimpia kilpailijoitaan jopa viisikymppiä kalliimpi.

Arvio

Freecom mHDD Slim on erinomainen ja nopea ulkoinen kiintolevy, mutta hinta on korkeampi kuin monien muiden samaa kapasiteettia olevien mobiilikiintolevyjen.

Ominaisuudet

Merkki
Freecom
Tyyppi
Ulkoinen kiintolevy
Kapasiteetti
1000 Gt
Liitäntä
Usb 3.0, usb type-C, usb 2.0
Gigatavun hinta
0,109 euroa
Pyörimisnopeus
5400 RPM
Koko
11,4 x 7,6 x 0,9 cm