Canvio for Desktop er bare en harddisk i en sort plastikkasse –men den gør præcis det, den skal.

Toshiba Canvio for Desktop

Suuren kapasiteetin nopea ulkoinen kiintolevy.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kiintolevy #Toshiba
7.8

Toshiba Canvio for Desktop on ulkoinen, kuuden teratavun kiintolevy, joka liitetään tietokoneen usb-porttiin. Liittämisen jälkeen laite näkyy omana asemana Windowsin Resurssienhallinnassa ja levylle voi ryhtyä siirtämään tiedostoja.

Canvio for Desktop käyttää tietokoneen usb 3.0 -liitäntää, joten tiedonsiirto sujuu huippuvauhtia. Ajoimme testiohjelman, joka näytti kirjoitusnopeudeksi 213 megatavua sekunnissa. Ja toiseen suuntaan, kun tietoa luettiin Toshibalta, saatiin nopeudeksi peräti 221 megatavua sekunnissa. Sitten kun tehtiin käytännön koe ja siirrettiin iso nippu kuvia ja videotiedostoja, vauhdit olivat vain hieman vaatimattomampia. Tämä tarkoittaa, että suhteellisen isojakin tiedostomääriä voi siirtää ilman, että tehtävään kuluu koko päivä.

Toshiban ulkoisen kiintolevyn muotoilussa ei ole erityisesti hurjasteltu. Laite on pieni musta muovilaatikko, jossa liitännät ovat takapaneelissa. Yhdessä kulmassa on merkkivalo, joka ilmaisee laitteen tilan.

Toshiba Canvio for Desktop on hyvä ratkaisu, kun tarvitaan lisää tallennustilaa tai ulkoinen väline varmuuskopiointia varten. Laitteen hinta on kuitenkin hieman yläkanttiin, sillä muilta valmistajilta löytyy vastaavan kapasiteetin levyjä jopa useita kymmeniä euroja huokeammalla hinnalla.


+ Nopea tiedonsiirto

+ Suuri kapasiteetti

– Korkeahko hinta

 

Katso päivän hinta Toshiba Canvio for Desktopille hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Toshiba Canvio for Desktop on hyvä ratkaisu, jos tallennustila uhkaa loppua tietokoneesta tai jos haluaa varmistaa tiedostot ulkoiselle kiintolevylle.

Ominaisuudet

Merkki
Toshiba
Tyyppi
Ulkoinen kiintolevy
Kapasiteetti
6 Tt
Liitäntä
Usb 3.0
Gigatavun hinta
4 snt