Testissä WD My Cloud Home

Western Digital My Cloud Home 2 Tt

Käyttäjäystävällinen ja tyylikkään näköinen pilvitallennuslaite.

tekijä #Kiintolevy #Western Digital (WD)
7.0

Nas-verkkokiintolevyt ovat usein kookkaita ja kulmikkaita laitteita. Western Digitalin My Cloud Home on kotikäyttöön tarkoitettu pilvitallennuslaite, joka on sekä kompakti että kaunis katsella.

Laite varmuuskopioi puhelimessa ja tietokoneella olevia tiedostoja ja toimii keskeisenä tallennusyksikkönä, jonka avulla tiedostoihin pääsee käsiksi kaikkialta. Tallennustilaa laitteessa on kaksi teratavua.

Nopea käyttöönotto ja hyvä käyttöliittymä

My Cloud Homen käyttöönotto on erittäin nopea toimenpide. Mukana tuleva virtajohto liitetään pistorasiaan ja verkkojohto reitittimeen. Sitten siirrytään sivustolle mycloud.com/hello, minkä jälkeen laite hoitaa itse rekisteröinnin ja käyttäjä voi luoda tilin.

Koko hommaan meni alle kolme minuuttia, ja sen jälkeen laite oli valmis käyttöön.

 

Test af WD My Cloud Home
Käyttöliittymä on selkeä, ja siinä on helppo liikkua sekä tietokoneella että puhelimella.

 

Seuraavaksi voi ladata My Cloud Home -sovelluksen puhelimeen. Sovelluksen avulla saa siirrettyä yksittäisiä tiedostoja ja varmuuskopioitua puhelimen tietoja.

Sekä tietokoneohjelman että sovelluksen käyttöliittymät ovat molemmat tätä päivää ja myös helppoja käyttää verrattuna joihinkin kilpailijoihin, joiden käyttöliittymä on enemmän tai vähemmän 90-luvulta.

WD My Cloud Homen voi määrittää varmuuskopioimaan koko Dropbox- tai Google Drive -tilin, tai laitetta voi käyttää mediapalvelimena Plex-ohjelman kautta.

Hidas tiedonsiirto

Tiedostojen siirtäminen testatusssa kahden teratavun mallissa sujuu helposti mutta hitaasti. CrystalDiskMark-ohjelmalla mitattiin luku- ja kirjoitusnopeudeksi 33 megatavua sekunnissa, mikä oli pienoinen pettymys, sillä toiveissa oli tuplasti suuremmat nopeudet.

Test af WD My Cloud Home
WD My Cloud Homen siirtonopeudet olisivat saaneet olla tuplasti paremmat.

 
Kun Windowsista siirtää tuhansia pikkutiedostoja manuaalisesti, on siirtonopeus keskimäärin 20 megatavua sekunnissa. Sekään ei ole kovin vaikuttava tulos. WD My Cloud Homen siirtonopeus lienee riittävä useimmille tavallisille käyttäjille, mutta kun sitä vertaa kilpailijoihin, ei sillä voi kehuskella.

 

+ Helppo käyttöönotto
+ Nykyaikainen ja selkeä käyttöliittymä
– Hidas siirtonopeus

Katso päivän hinta Western Digital My Cloud Home -pilvitallennuslaitteelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

WD My Cloud Home -pilvitallennuslaite toimii kuten pitääkin, mutta siirtonopeus on hieman alakanttiin.

Ominaisuudet

Merkki
Western Digital (WD)
Kapasiteetti
2 Tt (muut mallit 3, 4, 6, 8, 12 ja 16 Tt)
Liitäntä
Usb 3.0, ethernet
Gigatavun hinta
0,09 €
Koko
17,5 x 5,3 x 14 cm