Drevet er tilsyneladende udformet med inspiration fra en industriel container.

Western Digital WD_Black P50

Maailman nopein ulkoinen ssd-asema.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kiintolevy #Western Digital (WD)
9.4

Jos nopeus on tärkeämpää kuin tallennustilan määrä ostaessasi seuraavan ulkoisen asemasi, niin jatka lukemista. Tiedonsiirtonopeus on väännetty huippuunsa Western Digitalin pienikokoisessa WD_Black P50 -ssd-asemassa.

Asemalle mitattiin testatessa jopa 804 megatavun luku- ja kirjoitusnopeudet sekunnissa. Se vastaa suunnilleen pakatussa muodossa olevan elokuvan kokoa. WD_Black P50 onkin nopein ulkoinen levy, mitä olemme testanneet, ja rakastamme tällaisia ennätyksiä.

Tässä vaiheessa lienee syytä tunnustaa, että testaukseen käyttämämme tietokone ei yksinkertaisesti ollut riittävän nopea hyödyntääkseen Western Digitalin ulkoisen aseman täyttä potentiaalia. P50 käyttää uusinta ja nopeinta standardia usb-liitännän kautta tapahtuvaan tiedonsiirtoon. Se on nimeltään usb 3.2 generation 2×2. Testikoneessamme on ”vain” usb 3.2 generation 2, jonka teoreettinen siirtonopeus on puolta pienempi kuin 2×2-sukupolvella.

P50 on koteloitu iskunkestävään metallikuoreen. Asema kehittää jonkin verran lämpöä kovassa kuormituksessa, minkä vuoksi WD on joutunut tekemään laitteen pohjaan pieniä jäähdytysaukkoja. Ne antavat painettaessa hieman periksi, mutta muuten ssd-aseman tuntuu erittäin kestävältä.

Aseman mukana tulee kaapeli sekä usb-c- että tavallista usb-a-liitäntää varten.

Suuri tiedonsiirtonopeus tarkoittaa myös korkeaa hintaa. WD:n ulkoisen ssd-aseman hinnalla saa perinteisen kiintolevyn neljän teratavun kapasiteetilla – eli kahdeksan kertaa enemmän tallennustilaa.


+ Huippunopea tiedonsiirto

+ Käyttää uusinta standardia

– Kallis

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Arvio

Tämä ulkoinen ssd-asema lyö kaikki nopeusennätykset, mutta siihen päästään vain erityisellä laitteistolla, jota vain harvalla on.

Ominaisuudet

Merkki
Western Digital (WD)
Tyyppi
Ulkoinen ssd-asema
Kapasiteetti
500 Gt
Liitäntä
USB-C tai A 3.2 gen 2x2
Gigatavun hinta
0,44 euroa
Koko
118 x 62 x 14 mm