Hovedtelefonerne lades op via et USB-C-stik under den ene ørekop.

Sony WH-1000XM4

Melunvaimennuksella varustetut langattomat kuulokkeet.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kuulokkeet #Sony
8.8

Sonyn uusissa kuulokkeissa on erittäin soinnukas ääni sekä tehokas vaimennus ympäristön äänille. Vaikuttaa siltä, että Sonyn insinööreillä on enemmän vaikutusvaltaa kuin muiden suurten elektroniikkayhtiöiden insinööreillä. Ainakin toiminnallisuus ja tekniset yksityiskohdat painavat käyttäjäystävällisyyttä enemmän, ja sama painotus näkyy usein myös Sonyn uusien tuotteiden nimissä. Nämä kuulokkeet ovat saaneet nimeksi WH-1000XM4.

Kuulokkeiden toistama ääni on upea ja tasapainoinen, mutta äänenvoimakkuutta ei saa säädettyä kovin suureksi, kun kuuntelu tapahtuu bluetooth-yhteyden kautta. Se on harmillista, koska langattomia kuulokkeita halutaan käyttää juuri kyseisen yhteyden avulla. Kun kuulokkeita käytettiin mukana tulevan kaapelin kanssa, äänenvoimakkuuteen saatiin riittävästi potkua.

Melunvaimennus toimii todella tehokkaasti. Kuulokkeita testattiin avoimen ikkunan ääressä, jonka vieressä oli suuri rakennustyömaa, ja kuulokkeet vaimensivat nostureiden ja kuorma-autojen äänet heikoksi sihinäksi.

Kätevää on se, että bluetooth-yhteyden kautta kuunneltaessa musiikki keskeytyy automaattisesti, kun kuulokkeet otetaan pois päästä. Ja toisto jatkuu automaattisesti, kun kuulokkeet laitetaan takaisin päähän.

WH-1000XM4-kuulokkeisiin kuuluu oma puhelinsovellus. Se on täynnä toimintoja, joista toiset ovat hyödyllisempiä kuin toiset. Yksi eksoottisimmista toiminnoista on mahdollisuus mukauttaa kuulokkeiden ääni omien korvien fyysiseen muotoon.

Sovellus ottaa kuvan korvista ja analysoi sen perusteella optimaaliset asetukset. Analyysin tekemiseen kuluu puolisen minuuttia. Emme kuitenkaan kuulleet äänessä mitään eroa ennen ja jälkeen analyysin. Tuntuu silti mukavalta, kun on tehnyt parhaansa äänen optimoimiseksi.

WH-1000XM4-kuulokkeet eivät ole halvat. Jos kuitenkin haluaa kuulokkeet, jotka toimivat hyvin puhelimen ja tietokoneen kanssa, ja jos ei ole tarvetta kuunnella musiikkia erittäin suurella volyymilla, niin Sonyn kuulokkeet kuuluvat hintaluokkansa parhaimmistoon.


+ Hyvä äänentoisto

+ Tehokas melunvaimennus

– Äänenvoimakkuus bluetooth-yhteydellä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Sonyn WH-1000XM4-kuulokkeissa on upea ja yksityiskohtainen ääni, ja melunvaimennus toimii erittäin tehokkaasti.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Toistoalue
4-40000 Hz
Akkukesto
n. 30 t
Johdon pituus
1,2 m
Liitäntä
Bluetooth 5.0, audio