Ørekopperne er så store, at de omslutter ørerne helt med den bløde polstring.

Sony WH-1000XM5

Sonyn kuulokkeissa on erinomainen ääni ja tehokas melunvaimennus.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Kuulokkeet #Sony
9.1

Jos äänenlaatu on tärkeä kriteeri eikä korkea hinta haittaa, Sony ­WH-1000XM5 on mainio valinta.

Nämä kuulokkeet loistavat ennen kaikkea hyvällä äänellään. Dynaaminen ja upea äänimaailma tervehti meitä niin podcasteja kuin musiikkia kuunnellessa, ja silmät sulkiessa pystyi melkein ”näkemään”, missä soittimet ovat huoneessa.

Aktiivinen melunvaimennus neutraloi esimerkiksi lentokoneen moottorin jylinän ja muut ulkoiset äänet lähettämällä korviin erityistä äänikuviota. Korvakupit ovat niin hyvin pehmustetut, että nekin vaimentavat ulkoisia ääniä melko tehokkaasti. Tuloksena on lähes täydellinen hiljaisuus, kun kohinanvaimennus on kytketty päälle ja musiikin äänet hiljennetty.

Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat vasemmassa korvakupissa. Ne ovat niin kapeat, että niitä on hieman hankala painaa. Loput toiminnoista aktivoidaan koskettamalla korvakuppeja eri tavoin, mutta valitettavasti liikkeitä ei ole kovin helppo tajuta ilman apua. Kuulokkeissa ei ole ohjeita tai tarroja, joten liikkeitä on vain kokeiltava. Vaihtoehtoisesti verkosta voi etsiä käyttöohjeita, koska niitä ei ole pakkauksessa. Kuulokkeiden ja puhelimen yhdistäminen tapahtuu lähes itsestään – ainakin jos käytössä on Android-puhelin. Kun pidimme kuulokkeiden virtapainiketta painettuna, puhelin kysyi automaattisesti, haluammeko parittaa nämä kaksi laitetta.

Ulkoisesti vankat ja tyylikkäät kuulokkeet vastaavat hintaansa, ja koko on helppo säätää sopivaksi. Korvakuppeja vain työnnetään ylöspäin niin, että sanka katoaa pehmustetun osan sisään.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan tyylikäs kangaspäällysteinen kotelo. Koska kuulokkeita ei voi taittaa kokoon, kotelo on melko suuri.


+ Hyvä aktiivinen melunvaimennus

+ Upea ääni

– Huonot painikkeet

Conclusion

Sonyn kuulokkeissa on erinomainen ääni ja tehokas melunvaimennus.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Toistoalue
20 Hz to 40 kHz
Liitäntä
Bluetooth
Paino
249 g