Chromecast Ultra on niin pieni, että sen voi piilottaa television taakse.

Chromecast Ultra

Googlen hyvä mediatoistin on nyt entistä parempi, mutta valitettavasti myös tuplasti kalliimpi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Mediasoittimet #Google
9.1

Pienikokoinen, helppokäyttöinen ja huokea Chromecast on ollut alusta asti yksi toimituksen suosikkilaitteista. Googlen näppärän mediatoistimen avulla pystyy suoratoistamaan netistä sisältöjä television isolle ruudulle.

Laitteen uusi versio, Chromecast Ultra, tukee nyt Ultra HD -tarkkuutta. Se tuo ruudulle neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin täysteräväpiirtotarkkuus. Päivitys on aiheellinen, sillä monet uudet televisiovastaanottimet tukevat suuria tarkkuuksia. 

Uudistunut Chromecast on edelleen pieni ja edeltäjänsä tavoin käyttäjäystävällinen laite. Harmi, että hinta on lähes kaksinkertaistunut edelliseen ultrattomaan versioon verrattuna.

Chromecastin tuottama kuva on erittäin laadukas, kunhan vain löytää jostain suurella tarkkuudella tarjottavia sisältöjä. HD-tasoista kuvaa tarjoavia palveluita on paljon, mutta niiden käyttämä tarkkuus on yleensä 720p. Tällä tarkoitetaan 720 vaakaviivaa ruudulla, kun Ultra HD -tarkkuudella päästään 3 840 vaakaviivaan.

Suoratoistopalveluista ainakin Netflix tarjoaa jo sisältöjä Ultra HD -tarkkuudella. Niiden sujuvaan toistamiseen palvelu suosittelee, että internetyhteyden tiedonsiirtonopeus on vähintään 25 megabittiä sekunnissa. Kokeiltaessa jälki oli vakuuttavaa, kun 4K-televisioon kytketyn Chromecast Ultran kautta toistettiin YouTube-videoleikkeitä. 

Kuva nyki hieman, mutta se korjaantui, kun Chromecast Ultra kytkettiin reitittimeen verkkokaapelilla. Chromecastin ethernet-liitäntä onkin tervetullut ominaisuus.

+ Pieni ja kevyt

+ Helppokäyttöinen

Hinta on kaksinkertainen edeltäjään verrattuna

Lisätietoja Chromecast Ultrasta.

Conclusion

Erinomainen tuote on parantunut entisestään, mutta hinta on noussut harmittavan paljon.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Liitäntä
Hdmi (tv)
Tallennustila
Ei
Verkko
Wlan 802.11ac, ethernet
Kaukosäädin
Ohjaus älypuhelimella
Paino
47 g
Mitat
Halkaisija: 5,7 cm, paksuus: 1,4 cm