Fjernbetjeningen har mange knapper, men man bruger stort set kun piletasterne i midten til at finde indhold på boksen.

Nokia Streaming Box 8000

Nokia Streaming Box 8000 on erinomainen viihderatkaisu, jonka voi yhdistää televisioon tai tietokoneen näyttöön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Mediasoittimet #Nokia
9.3

Nokia Streaming Box 8000 -mediasoitin näyttää sisältöä Netflixistä, YouTubesta ja muista vastaavista palveluista 4K-tarkkuudella.

Pakkauksessa on kaikki tarvittava. Pienen mustan laatikon lisäksi mukana on HDMI-kaapeli ja kaukosäädin AA-paristoineen.

Android 10 -käyttöjärjestelmä toimii moitteettomasti muun muassa hyvän kaukosäätimen ansiosta. Mediasoitin ja kaukosäädin kommunikoivat Bluetoothin kautta, joten ne täytyy parittaa ensimmäisellä käyttökerralla. Onneksi sitä varten ei tarvitse kuin painaa kahta kaukosäätimen painiketta.

Streaming Box 8000:n aloitusnäytössä on pikakuvakkeet sovelluksiin ja Netflixin sisältöön. Niitä voi siirtää niin, että näkyvissä oleva sovellus- ja palveluvalikoima vastaa omia tarpeita. Google Play Kauppa on osa käyttöjärjestelmää, joten sieltä voi ladata mediasoittimeen monenlaisia pelejä ja sovelluksia. Asennuksen aikana Streaming Box 8000 ehdottaa alueen suosituimpien suoratoistopalveluiden sovellusten asentamista. Meidän tapauksessamme tämä tarkoitti muun muassa valtakunnallisia TV-kanavia.

Valikoissa liikkuminen on sujuvaa, ja kaikki on terävää ja hyvännäköistä. Samaa voi sanoa myös varsinaisista kuvista. Kun katsoimme 4K-elokuvia YouTubesta ja Netflixistä, ne näkyivät upeasti ja sujuvasti. Pienessä mediasoittimessa on hyvät liitäntämahdollisuudet: kaapeliverkko, HDMI, USB-C ja vanhempi USB-A. Kaapeliverkon portti tuotti valitettavasti hieman ikävän yllätyksen. Yhteys verkkoon oli siirtonopeusmittauksissamme nopeampi talon langattomassa verkossa kuin mediasoittimen taakse liitetyn verkkokaapelin kautta. Verkkoportti pystyy siirtämään vain 100 Mbit/s, vaikka tavallisin nopeus on nykyään kymmenkertainen. 100 Mbit/s riittää kuitenkin mainiosti 4K-videon suoratoistoon.


+ Upea videokuvan laatu

+ Onnistunut käyttöjärjestelmä

– Hidas kaapeliverkko

Conclusion

Nokia Streaming Box 8000 on erinomainen viihderatkaisu, jonka voi yhdistää televisioon tai tietokoneen näyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Liitäntä
HDMI, AV, Ethernet, Audio Out, USB-C, USB-A
Tallennustila
8 Gt
Verkko
Wi-Fi 5
Paino
250 g
Mitat
11,2 x 11,2 x 2,4 cm