Skuffen til Blu-ray-skiver sidder gemt bag den store frontplade, der klapper ned, når du skal have adgang til skuffen.

Sony UBP-X800M2

Kuvanlaatu on erinomainen, mutta soitin ei sovellu paljon muuhun kuin Blu-ray-elokuvien toistamiseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Mediasoittimet #Sony
7.3

Sonyn UBP-X800M2-nimisen Blu-ray-soittimen kuvanlaatu on uskomaton, mutta käyttömahdollisuudet melko rajalliset. Soitin toistaa perinteisiä Blu-ray-elokuvia Full HD -tarkkuudella ja erityisiä Blu-ray-levyjä Ultra HD -tarkkuudella.

Me katsoimme Queen-rockyhtyeestä kertovan Bohemian Rhapsody -elokuvan sekä Full HD- että Ultra HD -tarkkuudella. Molemmat näyttivät suunnilleen yhtä upeilta, kun katselimme niitä noin 3,5 metrin etäisyydeltä ja 55-tuumaisesta näytöstä. Lähelle mennessä Ultra HD -kuvan yksityiskohdat olivat selkeämpiä. Lähikuvissa partakarvat, ihohuokoset ja muut yksityiskohdat tulivat selvästi esiin. Kuvanlaatu on paljon parempi kuin esimerkiksi Netflix- tai HBO Max -suoratoistopalveluissa.

Sisäänrakennettu mediasoitinjärjestelmä on kuitenkin pienoinen pettymys. Laitteella voi katsoa Netflixiä ja YouTubea sekä toistaa elokuvia USB-muistitikulta, verkossa olevalta tietokoneelta ja NAS:lta. Muita sovelluksia ei voi asentaa – ja muutamat käytettävissä olevat näytetään melko tylsällä yhteenvetosivulla. UBP-X800M2 on tarkoitettu ensisijaisesti fyysisten medioiden toistamiseen, ja niitä sillä voikin toistaa monipuolisesti: cd- ja dvd-levyjä, Blu-ray-levyjä, 4K Blu-ray -levyjä ja Super Audio -cd-levyjä korkearesoluutioisella äänellä.


+ Ylivoimainen kuvanlaatu

+ Toistaa monia formaatteja

– Vähän suoratoistomahdollisuuksia

Conclusion

Kuvanlaatu on erinomainen, mutta soitin ei sovellu paljon muuhun kuin Blu-ray-elokuvien toistamiseen.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Liitäntä
HDMI, USB
Tiedostomuodot
Blu-ray, Blu-ray 4K
Verkko
Ethernet, Wi-Fi