Sony UBP-X800M2

Sony UBP-X800M2

4k ultra hd -tarkkuutta tukeva blu-ray-soitin, joka tukee myös 4k-tason striimauspalveluja.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Mediasoittimet #Sony
7.2

Useimmat uudet televisiot kykenevät ultra hd -tarkkuuteen, jota myös 4k-nimellä kutsutaan. Kuvatarkkuus 3840 x 2160 pikseliä on nelinkertaisesti tarkempi kuin perinteinen full hd eli täysteräväpiirto.

Ultra hd -laadulla varustettuja sisältöjä on toistaiseksi ollut melko niukasti saatavilla, mutta vähitellen markkinoille tulee sekä lisää toistimia että sisältöjä, jotka tukevat parasta mahdollista tarkkuutta.

Uutuuksiin kuuluva Sony UBP-X800M2 on blu-ray-soitin, joka toistaa blu-ray-elokuvat ultra hd:nä ja tekee sen erittäin hyvin. Kuva oli upean terävää toimituksen testiruudulla, vaikka full hd:n ja ultra hd:n eroa ei ollutkaan kovin helppo havaita, kun 55-tuumaista kuvaa katseltiin tavalliselta, noin neljän metrin etäisyydeltä.

Hieman erikoinen muotoiluratkaisu on, että levyä laittaessa laitteen lähes koko etureuna avautuu. Soitin pitää hyvin heikkoa hurinaa, kun se lukee levyä, ja hurina peittyi täydellisesti testissä katsellun toimintafilmin äänimaailman alle.

X800M2 toimii myös mediasoittimena. Siihen voi tuoda videota, kuvia ja musiikkia tietokoneelta tai lähiverkossa olevalta verkkoasemalta. Toistoa hallitaan pienellä muovisella kaukosäätimellä, joka on muotoiltu selkeästi.

Sonyn soittimen käyttöliittymässä on harmillisesti säästelty, sillä valikoissa on hankala liikkua. Lisäksi laitetta ei yrityksistä huolimatta saatu toistamaan kaikkia videoita, kuten eri kameroista tuotuja lomavideoita.

Blu-ray-tekniikan tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta, sillä laajakaistanopeudet paranevat jatkuvasti ja kuvan striimaaminen suurella tarkkuudella on yleisempää kuin fyysisen levyn hankkiminen. Siksi on harmi, että X800M2 ei ole yhtä hyvä mediasoittimena kuin se on blu-ray-toistimena.

Laitteessa on myös sovellukset Netfixille ja YouTubelle, jotka tarjoavat 4k-tasoista sisältöä. Netflixille on jopa oma painike kaukosäätimessä. Videon toisto molemmista suoratoistopalveluista toimi moitteettomasti ja jälki oli upeaa – varsinkin YouTuben 4k-videoissa.

+ Upea 4k-laatu

+ Hiljainen

– Kömpelö valikko

– Ei toista kaikkia formaatteja

Lisätietoja laitteesta on valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta Sony UBP-X800M2 blu-ray-soittimella hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

Hyvä soitin suuren tarkkuuden videoille, mutta valikkosysteemi kaipaisi päivitystä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Tyyppi
Blu-ray-soitin
Liitäntä
2 x HDMI (takana), 1 x koaksiaaliäänilähtö (takana), 1 x USB-tulo (edessä), 1 x Ethernet (takana), bluetooth (tx ldac), wifi (2,4 ja 5 GHz)
Tiedostomuodot
Video: HEVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VP9 (.webm, .mkv), VP8 (.webm, .mkv), VP6 (.flv), MPEG-1 Video/PS (.mpg .MPEG, .mkv) [.VOB, .VRO],MPEG-2 Video / PS, TS ( .mpg.MPEG, .m2ts, .mts, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts) , MPEG-4/AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), Xvid (.avi, .mkv), WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), AVCHD Disc Format, VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), Motion JPEG (.mov, .avi)
Ääni: AAC (.AAC, .mka), HEAAC v.1 / v.2 / level2, WMA9 Standard (.WMA), LPCM (.mka, .wav), DSD - DSDIFF / DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), WMA10 Pro, Vorbis, MP3 (.mp3, .mka), AAC (.m4a), Monkey's Audio
Kuva: JPEG (.jpg, .jpeg), GIF (.gif), PNG (.png), MPO MPF 3D (.mpo), BMP (.bmp)
Kaukosäädin
On
Paino
3,8 kg
Mitat
430 x 50 x 265 mm