Netflix har sin egen knap på fjernbetjeningen, så dens app kan åbnes med et enkelt tryk.

Xiaomi Mi Box S

Mediasoittimen toistamat videot ovat korkea­resoluutioisia ja laadukkaita, mutta ­käyttöjärjestelmä pätkii toisinaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Mediasoittimet #Xiaomi
7.9

Kiinalaisen Xiaomin Mi Box S mahdollistaa elokuvien katsomisen televisiosta Ultra HD -resoluutiolla.

Kun pienen mustan laatikon liittää televisioon HDMI-kaapelilla, jopa vanhemmasta televisiosta saa loihdittua nykyaikaisen älytelevision. Käyttöjärjestelmä on Android TV, joten tarjolla on monenlaisia ominaisuuksia Googlen valikoimasta. Mediasoittimeen voi muun muassa liittää Chromecastin. Videoiden striimaaminen Mi Box S:ään edellyttää vain jonkin Chromecastia tukevan sovelluksen avaamista matkapuhelimessa ja Chromecast-kuvakkeen napauttamista.

Elokuvan voi käynnistää myös kaukosäätimellä suoraan laatikosta. Android TV:ssä on mukavat ja selkeät valikot, joihin voi määrittää itselle oleelliset pikavalinnat. Tarjolla on esimerkiksi suosituksia Netflixin ja YouTuben uusimmista sisällöistä. Pienessä kaukosäätimessä ei ole liiemmälti ominaisuuksia, mutta siinä on kaikki tarvittava, ja laatikon valikoissa on helppo liikkua. Toisinaan valikko epäröi hetken ennen siirtymistä seuraavaan kohtaan eli laatikon sisällä olevan prosessorin nopeudessa on vähän toivomisen varaa.

Onneksi samaa epäröintiä ei ole havaittavissa elokuvia tai televisiota katsoessa. Kaikki testaamamme näkyi sujuvasti ja kauniisti, oli kyseessä sitten Full HD tai Ultra HD.

Google Assistant on saanut kaukosäätimeen oman painikkeen. Yhdellä napin painalluksella voi pyytää esimerkiksi älykodin valaisimia himmentämään valoja ennen elokuvaillan alkamista.


+ Sisäänrakennettu Chromecast

+ Hyvä käyttöjärjestelmä

– Hieman hidas valikoissa

Conclusion

Mediasoittimen toistamat videot ovat korkea­resoluutioisia ja laadukkaita, mutta ­käyttöjärjestelmä pätkii toisinaan.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Liitäntä
HDMI, USB
Tiedostomuodot
RM,MOV,VOB,AVI,MKV,TS,Mp4,3D
Tallennustila
8 GB
Verkko
Wi-Fi 5
Paino
148 gr
Mitat
9,5 x 9,5 x 1,7 cm