ASUS ROG Strix Scope PBT

Vankkatekoinen näppäimistö, jolla on miellyttävä kirjoittaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näppäimistöt #Asus
9.1

Asuksen uusi näppäimistö on hyvä ja kunnollinen työkalu, jos näppäinten taustavalaistus ei ole tärkeää.

On harvinaista, että tämän hintaluokan näppäimistön näppäimet eivät hohda miljoonissa eri väreissä. Sen sijaan ROG Strix Scope PBT on varustettu harvinaisen hyvillä näppäimillä, jotka on järjestetty kolmeen erilaiseen väriryhmään.

Näppäinten värivalinnat eivät ole aivan johdonmukaiset. Esimerkiksi numeronäppäimistön näppäimet ovat harmaat lukuun ottamatta plus-, Enter- ja 0-näppäintä, jotka ovat mustia. Näppäinten toimivuuteen värillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä.

Näppäimissä on mekaaniset Cherry MX -kytkimet, joista lähtee jonkin verran ääntä, kun näppäimiä paukuttaa tosissaan, mutta näppäimillä on kuitenkin erittäin miellyttävä kirjoittaa. Joka näppäimessä on hyvä painallusvaste, ja käyttäjä huomaa selvästi, milloin painallus on rekisteröity.

Näppäinhatut on tehty vahvasta ja kestävästä PBT-muovista, ja näppäinten pinta on hieman karhea, mikä estää sormia liukumasta. Lisäksi näppäimistön etulevy on kestävää alumiinia. Näppäimet ulottuvat lähes reunaan asti, joten näppäimistö ei vie pöydällä yhtään enempää tilaa kuin on välttämätöntä.

Testin aikana suosikkinäppäimeksi nousi tavallista leveämpi Ctrl-näppäin. Se on syönyt jonkin verran tilaa välilyöntinäppäimeltä, mutta idea ei ole lainkaan hassumpi. Ctrl-näppäintä käytetään usein räiskintäpeleissä, ja tavallista leveämpään näppäimeen on helpompi osua erilaisissa näppäinkomennoissa, kuten esimerkiksi kopiontiin ja liittämiseen käytettävissä Ctrl+C- ja Ctrl+V-näppäinyhdistelmissä.

ROG Strix Scope liitetään tietokoneeseen paksulla, punotulla usb-johdolla. On kätevää, että näppäimistön pohjassa on kolme johtouraa, jolloin käyttäjä voi valita, tuleeko johto ulos näppäimistön keskeltä vai oikeasta tai vasemmasta reunasta.

Toimintonäppäimistä vain F1-F4 toimivat normaalisti. Muut kahdeksan toimintonäppäintä toimivat oletuksena medianäppäiminä, jolloin niillä voi käynnistää ja pysäyttää musiikintoiston sekä säätää äänenvoimakkuutta. Jos medianäppäimille ei ole käyttöä, ne saa muutettua nopeasti toimintonäppäimiksi näppäinkomennon avulla.


+ Erittäin hyvät näppäimet

+ Tavallista leveämpi Ctrl-näppäin

+ Johtourat

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Asus ROG Strix Scope PBT kuuluu parhaimpien testaamiemme näppäimistöjen joukkoon.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Liitäntä
Usb-johto
Näppäinten määrä
105
Taustavalaistus
Ei
Johdon pituus
1,8 m
Muuta
440 x 137 x 39 mm