Håndledshvileren klikkes nemt af og på ved hjælp af magneter.

ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe

Tyylikäs näppäimistö on tarkoitettu enemmän pelikäyttöön kuin kirjoittamiseen. Toimii erinomaisesti, ja hinta on myös sen mukainen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näppäimistöt #Asus
8.7

ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe on pieni näppäimistö, jossa on hyvät erikoisnäppäimet.

Näppäinten alla olevat kytkimet on suunniteltu ennen kaikkea nopeiksi, mutta samalla niiden käyttömukavuus on kärsinyt hieman. 

Nopeudesta on hyötyä pelattaessa tietokoneella, mutta pitkien tekstien kirjoittaminen voi olla väsyttävää. Näppäimet pysähtyvät epätavallisen äkillisesti alas painettaessa, ja kun tekstiä on kirjoittanut muutaman sata merkkiä suurella nopeudella, tuntuu melkein kuin rummuttaisi sormiaan kovaa pöytää vasten.

Nimen lyhenne TKL tulee sanoista Ten Keys Less. Tämä tarkoittaa, että joudut tulemaan toimeen ilman 10 numeronäppäintä ja niitä yleensä täydentävät lisänäppäimet sisältävää ”saareketta”. Toisaalta etuna on, että näppäimistö on hyvin kompakti. Näppäimet ulottuvat lähes reunaan asti molemmin puolin, joten näppäimistö ei vie pöytätilaa enempää kuin on tarpeen. Näppäinten alla oleva harmaa metallilevy antaa Strix Scope -näppäimistölle myös mattamaisen ja tyylikkään teollisen ilmeen.

Näppäinten yläosa on kohotettu reilusti alumiinilevyn yläpuolelle, johon ne on kiinnitetty. Tämä tarkoittaa, että läpinäkyvästä muovista valmistetun näppäinten alaosan läpi pääsee paljon valoa. Efekti on hieno, mutta valo on erittäin hallitseva, joten onneksi kirkkautta on helppo vähentää näppäimistön pikanäppäimellä, jos valo alkaa häiritä. Näppäimistö voidaan liittää tietokoneeseen haluamallasi tavalla. Voit käyttää tyylikästä kangaskaapelia, joka liitetään suoraan USB-porttiin, tai liittää pienen USB-sovittimen tietokoneeseen langatonta yhteyttä varten. Kun sovitin ei ole käytössä, voit piilottaa sen näppäimistön takana olevaan aukkoon. Voit yhdistää näppäimistön tietokoneeseen, tablettiin tai puhelimeen tietysti myös Bluetoothin avulla. Kaikki toimii juuri niin kuin pitääkin.

Strix Scope pysyy tukevasti alustalla sen pohjassa olevien suurten kumityynyjen ansiosta. Pohjan kaksi vahvaa jalkaa voidaan taittaa auki niin, että näppäimistön takareuna nousee hieman pöydän yläpuolelle. Pakkauksessa on myös pehmeä rannetuki, jota käyttämällä kädet ja ranteet asettuvat hyvään kulmaan kirjoittamista varten.


+ Laadukkaat näppäimet

+ Ergonominen rannetuki

– Käyttää kahta USB-porttia

Conclusion

Tyylikäs näppäimistö on tarkoitettu enemmän pelikäyttöön kuin kirjoittamiseen. Toimii erinomaisesti, ja hinta on myös sen mukainen.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Näppäinten määrä
84
Johdon pituus
1,8 m