Testissä Logitech G513 Carbon

Logitech G513 Carbon

Vankkatekoinen näppäimistö, joka ei ole kaikkien makuun.

tekijä #Näppäimistöt #Logitech
7.9

G513 Carbon on Logitechin uusi mekaaninen näppäimistö. Se on suunnattu pelikäyttöön, mutta sopii myös käyttäjälle, joka haluaa näppäimille hyvän painallusvasteen. Näppäimistön ensisijaisen käyttötarkoituksen huomaa siitäkin, että laitteen mukana tulee lisänäppäinhattuja pelikäytössä eniten kuluville näppäimille sekä näppäinhattujen irrottamiseen tarkoitettu työkalu.

Näppäimistön runko on harjattua alumiinia, joka näyttää upealta ja tuntuu kestävältä. Laitteen mukana tulee myös rannetuki, jota ei saa kuitenkaan kiinnitettyä näppäimistöön, vaan se seisoo kumijalkojensa varassa. Testauksen aikana rannetuki ei pysynyt aina paikallaan, vaan käsien liikkeet siirsivät sitä kauemmaksi näppäimistöstä, mikä ei tuntunut mukavalta.

Näppäimistön takaosassa on usb-liitäntä, jonka kautta tietokoneeseen voi liittää hiiren. Liitäntä on kätevä, sillä sen ansiosta hiiren johtoa ei tarvitse vetää kauas hankalaan paikkaan.

Näppäimet antavat painettaessa hyvän vasteen, kuten mekaanisten näppäinten kuuluukin. Näppäimet tuntuvat painettaessa kuitenkin melko raskailta, mikä ei välttämättä miellytä kaikkia käyttäjiä. Siksi näppäimistöä onkin syytä kokeilla myymälässä ennen ostopäätöksen tekoa.

Logitechin ohjelmistolla voi valita eri asetuksia näppäimistön taustavalaistukselle, ja valaistuksen voi mukauttaa näppäinkohtaisesti.

 

+ Kestävän tuntuinen
+ Mukana tulevat lisänäppäinhatut
– Rannetukea ei voi kiinnittää
– Näppäimet raskaita painaa

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Logitech G513 Carbon on laadukas pelinäppäimistö, jonka mekaaniset näppäimet eivät kuitenkaan välttämättä miellytä kaikkia käyttäjiä. Näppäimistöä on hyvä kokeilla ennen ostopäätöstä.

Ominaisuudet

Merkki
Logitech
Liitäntä
USB
Taustavalaistus
On
Johdon pituus
1,8 m