Rullehjulet i øverste højre hjørne bruges til at skrue op og ned for lyden.

Logitech G815

Laadukas pelinäppäimistö mekaanisilla näppäimillä.

tekijä #Näppäimistöt #Logitech
8.4

Logitech G815 on valmistajan mukaan pelinäppäimistö, vaikka se ei näytäkään tyypilliseltä pelinäppäimistöltä. Näppäinkohtaista valaistusta lukuun ottamatta ulkoasussa ei ole mitään erityistä.

G815 on testaamistamme näppäimistöistä ohuimpia. Se nousee pöydän pinnasta vain 22 millimetriä, jos takaosaa nostavia jalkoja ei oteta käyttöön. Matalan profiilin ansiosta näppäimistö näyttää hieman erilaiselta mutta tyylikkäältä. Se tarkoittaa myös sitä, että koko näppäimistön pohja on kosketuksissa pöydän pintaan, minkä vuoksi näppäimistö pysyy erittäin hyvin paikallaan.

Logitech G815:ssä on mekaaniset näppäimet, joilla on miellyttävä kirjoittaa. Näppäinten painallussyvyys on melko lyhyt, mutta painallusten rekisteröintiä ei tarvitse jäädä miettimään, sillä siitä kertoo selkeä naksahdus.

G815 olisi erinomainen näppäimistö paljon kirjoittavalle, jos Enter-näppäin olisi muita näppäimiä korkeampi, kuten useimmissa muissa näppäimistöissä on. Logitechin näppäimistössä Enter-näppäin on yhtä korkea kuin muut näppäimet, mikä vaikeuttaa sen löytämistä, jos ei katso sormiin kirjoittaessa. G815-näppäimistön kolme viikkoa kestäneen testauksen aikana testaaja ei ehtinyt tottua Enter-näppäimen kokoon. Sen seurauksena monet tekstikappaleet päättyivät heittomerkkiin pakollisen rivinvaihdon sijasta.

G815 sopii parhaiten pelikäyttöön, ja laitteessa on viisi kätevää pikanäppäintä, joihin voi räätälöidä haluamansa toiminnot. Pikanäppäimet ovat näppäinten vasemmalla puolella, joten niihin ulottuu pikkusormella, kun vasemman käden sormet ovat W, A, S, D -pelinäppäimillä.

Näppäinten väriprofiilia voi säätää F-näppäinten yläpuolella olevilla kumimaisilla näppäimillä. Niiden vieressä on myös näppäin, jolla voi säätää näppäinvalon kirkkautta. Näppäimistön oikeassa yläkulmassa on äänenvoimakkuuden säätörulla. Se on helppo löytää sormiin katsomatta, joten silmiä ei tarvitse irrottaa näytön tapahtumista ääntä säädettäessä.


+ Hyvät näppäimet

+ Ohut muotoilu

– Matala Enter-näppäin

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Arvio

Logitech G815 on luksusluokan pelinäppäimistö, jossa on erittäin ohut muotoilu.

Ominaisuudet

Merkki
Logitech
Liitäntä
2 x usb-kaapeli
Taustavalaistus
On, 16,8 milj. väriä
Johdon pituus
1,8 m