Roccat Horde Aimo

Roccat Horde Aimo

Kalvo- ja mekaanisen näppäimistön yhdistelmä, jonka sopivuutta on hyvä kokeilla jo kaupassa.

tekijä #Näppäimistöt #Roccat
4.0

Roccat Horde Aimo on mielenkiintoinen näppäimistö, jossa ei olla tyydytty perinteisiin ratkaisuihin. Siitä valmistajat saavat kiitosta. Valitettavasti kokeilu ei ole täysin onnistunut, ja lopputuloksena on näppäimistö, joka ei vastaa odotuksia.

Ensimmäisen ongelman aiheuttavat näppäimet. Niissä yhdistyvät kalvo- ja mekaanisten näppäinten ominaisuudet. Se tarkoittaa, että näppäimistöstä ei lähde yhtä kovaa ääntä kuin mekaanisista näppäimistä yleensä, mutta samalla näppäimet ovat mekaanisia näppäimiä tunnottomammat. On vaikea huomata, milloin jotain näppäintä on painanut riittävästi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näppäimistöllä ei ole erityisen miellyttävä kirjoittaa eikä pelata. Kyse on kuitenkin makuasiasta, joten kaupassa on syytä kokeilla näppäimistöä, tuntuuko se omiin näppeihin sopivalta.

Valmistajan toinen kokeilu on näppäimistön oikeassa yläkulmassa oleva säätörulla. Se toimii periaatteessa hiiren jättimäisenä rullana. Säätörullan avulla voi esimerkiksi liikkua sivustoilla ja ohjelmissa.

Säätörullaa voi käyttää muihinkin toimintoihin, kuten siveltimen koon muuttamiseen kuvankäsittelyohjelmassa ja liikkumiseen videoeditointiohjelmassa. Rulla toimii samalla tavalla kuin Microsoft Surface Dial, joten se on monipuolinen työkalu.

On kuitenkin harmi, että säätörulla on sijoitettu näppäimistön oikeaan reunaan. Sitä käytetään usein yhdessä hiiren kanssa, joten oikeakätiselle rullan sijainti olisi ollut parempi näppäimistön vasemmassa reunassa.

 

+ Paljon toimintonäppäimiä
+ Innovatiivisia ideoita
– Kehno kirjoitustuntuma
– Säätörullan sijainti

 

Katso päivän hinta Roccat Horde Aimo -näppäimistölle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Roccat Horde Aimo on hintava näppäimistö, joka tarjoaa kuitenkin kilpailijoitaan huonomman kirjoitus- ja pelituntuman.

Ominaisuudet

Merkki
Roccat