Roccat Skeltr

Roccat Skeltr yhdistää puhelimen tietokonepeleihin, mutta ei toimi kunnolla.

tekijä #Näppäimistöt #Roccat
5.5

Roccat osaa tehdä hyviä tuotteita, kuten esimerkiksi tämä näppäimistötesti osoittaa. Tällä kertaa lopputulos ei kuitenkaan ole täysin onnistunut, sillä Roccat Skeltr -näppäimistön ominaisuudet eivät vastaa korkeaa hintaa.

Roccat Skeltr -näppäimistö ei ole mekaaninen, vaan siinä on käytetty kumikupu-teknologiaa. Niinpä näppäimet tuntuvat todella pehmeiltä, eikä niissä ole kunnon vastusta. Sen huomaa sekä kirjoittaessa että peleissä, joissa pitää reagoida nopeasti. Näppäimistöön kuuluu irrotettava rannetuki, ja näppäimistöä voi nostaa takana olevien tukijalkojen avulla. Se tuo hieman mukavuutta kirjoittamiseen, vaikka näppäintuntuma ei olekaan erityisen miellyttävä.

Epäilyttävä puhelintoiminto
Näppäimistön erikoisuuksiin kuuluu se, että laitteen saa yhdistettyä älypuhelimeen bluetooth-yhteydellä. Näin voidaan välttää tilanteita, joissa kesken kiihkeän pelisession pitää vastata puheluun tai tekstiviestiin. Kun älypuhelin ja kuulokemikrofoni on liitetty Skeltriin, voi puheluihin vastata peliä keskeyttämättä yhtä painiketta painamalla. Samoin yhdellä painikkeella voi ottaa puhelimen näppäimistön hallintaansa ja naputella vastauksen tekstiviestiin Skeltrin avulla.

Idea sinänsä on hyvä. Mutta jos pitää vaihtaa sovelluksesta toiseen tai viestisovelluksen keskustelusta toiseen, joutuu kuitenkin käyttämään puhelimen kosketusnäyttöä ja keskeyttämään pelaamisen hetkeksi. Skeltr-näppäimistöllä kun ei voi liikkua puhelimessa. Järjestelmä ei ole kovin käytännöllinen, eikä sitä ole harkittu loppuun asti. Tuntuu vähän siltä kuin näppäimistö olisi vastaus Roccatin itsensä keksimään ongelmaan. Useimmat pystyvät kyllä keskeyttämään pelin hetkesi ja vastaamaan viestiin, jos se on tärkeä.

Oma sovellus
Roccat on tehnyt mobiilisovelluksen, joka toimii yhdessä yhtiön tuotteiden kanssa. Sovelluksen avulla voi esimerkiksi säätää näppäinten taustavaloa, pikakäynnistää pelin ja pitää silmällä tietokoneen lämpötilaa. Sovellus toimii hyvin, ja on kätevää, että tietoja voi tarkastella mobiililaitteilla.

Ominaisuuksiinsa nähden Roccat Skeltr on aivan liian kallis, minkä vuoksi sitä on vaikea suositella. Näppäimistöllä ei ole miellyttävä pelata tai työskennellä pitkiä aikoja kerralla, eikä puhelintoimintoa ole ajateltu loppuun asti. Paljon paremmilla näppäimillä varustettuja näppäimistöjä löytää paljon edullisempaan hintaan.

Katso päivän hinta Roccat Skeltr -näppäimistölle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Ominaisuuksiinsa nähden Roccat Skeltr on aivan liian kallis. Puhelintoimintoa ei ole ajateltu loppuun asti, ja paremmilla näppäimillä varustettuja näppäimistöjä löytää paljon edullisempaan hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Roccat
Liitäntä
USB, bluetooth
Taustavalaistus
On
Johdon pituus
1,8 m