Näppäinkohtaista valaistusta voi säätää ohjelmistolla.

Roccat Vulcan 120 AIMO

Nopeasti ja tarkasti reagoiva mekaaninen näppäimistö, jonka läpinäkyvistä näppäinkoteloista hohtaa valoa joka suuntaan.

tekijä #Näppäimistöt #Roccat
9.1

Roccat Vulcan 120 AIMO vaikuttaa hyvältä näppäimistöltä, vaikka näyttääkin vähän siltä kuin nurja puoli olisi käännetty ylöspäin. Hieman erikoisessa mekaanisessa näppäimistössä on pitkä alumiinilevy, jonka päälle näppäimet on kiinnitetty. Tämä mahdollistaa vapaan näkymän näppäinten sisällä olevaan mekaniikkaan ja antaa näppäimistölle teollisen ilmeen.

Jokaisen näppäimen läpinäkyvästä kotelosta hohtaa valoa, joten näppäimistön valaistus on aika tehokas. Yleensä näppäimistön taustavalaistus hohtaa alhaalta ylöspäin, mutta Vulcan 120 AIMO:ssa näppäimet hohtavat valoa joka sivulle. Näppäinvalaistusta voi säätää mielensä mukaan Roccatin erinomaisella ohjelmistolla, jolla saa luotua myös näyttäviä valaistustehosteita.

Voisi hyvin kuvitella, että Vulcan 120 AIMO:ssa on panostettu eniten laitteen ulkonäköön, mutta laadustakaan ei ole tingitty. Näppäimet reagoivat nopeasti ja tarkasti, eikä kirjoittaminen tunnu yhtä raskaalta kuin perinteisemmällä mekaanisella näppäimistöllä. Näppäimiä voi silti painaa niin voimakkaasti kuin haluaa ja näppäimistö pysyy paikallaan painonsa ja pohjassa olevien kumien ansiosta.

Näppäimistön oikeassa yläkulmassa on suuri musta rullasäädin äänenvoimakkuuden säätämistä varten. Säätimeen osuu helposti, vaikka ei irrottaisi katsettaan näyttöruudusta, ja säätimessä on sopivasti vastetta, kun sitä vääntää oikealle tai vasemmalle. Näppäimistössä on lisäksi medianäppäimiä, joita käytetään yhdessä FN-näppäimen kanssa.

Vulcan 120 AIMO:n mukana tulee irrotettava rannetuki, jossa on magneettikiinnitys. Rannetuki pysyy tiukasti kiinni näppäimistössä ja auttaa paremman kirjoitusasennon löytämisessä, kun käyttää kymmensormijärjestelmää. Rannetuki ei kuitenkaan tunnu yhtä laadukkaalta kuin näppäimistö. Tuki on pitkulainen kappale kovaa muovia, kun taas muiden huippunäppäimistöjen mukana tuleva rannetuki on pehmeää materiaalia.

 

+ Kaikin puolin loistava näppäimistö
+ Hyvä äänensäätö
– Kallis
– Kova rannetuki

Katso päivän hinta Roccat Vulcan 120 AIMO -näppäimistölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Hyvällä kirjoitustuntumalla ja joka suuntaan hohtavalla, muunneltavalla näppäinvalaistuksella varustettu mekaaninen näppäimistö. Kova rannetuki laskee hieman kokonaisvaikutelmaa.

Ominaisuudet

Merkki
Roccat
Liitäntä
Johdollinen
Taustavalaistus
On
Johdon pituus
1,8 m