Roccat Sova MK

Niille, jotka pelaavat mieluummin sohvalla kuin pc:n ääressä.

tekijä #Näppäimistöt #Roccat
9.0

Sanottakoon asia heti suoraan: Roccat Sova on suurikokoinen ja painava näppäimistö. Se ei ole kuitenkaan huono asia, sillä käy nopeasti ilmi, että nämä ominaisuudet ovat tuiki tarpeellisia laitteelle, jota voisi luonnehtia pelaajan sylipöydäksi.

Roccat Sova on tarkoitettu niille pc-pelaajille, jotka pelaavat mieluummin sohvalla istuen kuin kirjoituspöydän ääressä. Näppäimistön alapuolella on neljä tyynyä, joten laitteen voi ottaa sylin, kun istuu sohvalla. Näppäimistön oikealla puolella on sileäpintainen, tilava hiirimatto. Näppäimistön painavuudesta johtuen ei tarvitse pelätä edes kesken kiivaan toimintapelin pelaamisen, että laite putoaa yhtäkkiä lattialle.

Hiirimatto on yllättävän hyvä. Käytettävästä hiirestä riippuen kannattaa harkita myös sitä, että sopivankokoisen hiirimaton liimaisi kiinni alustaan. Se ainakin varmistaisi, että käyttökokemus olisi huippuluokkaa.

Näppäimistö tuntuu todella hyvältä pelattaessa, mutta näppäimet pitävät aika kovaa meteliä. Se ei ole ehkä maailman suurin ongelma, kun äänilaitteet ovat päällä. Jos taas aikoo tehdä kirjoitustöitä tietokoneella, kannattaa ehkä hankkia toinen näppäimistö, jotta samassa taloudessa asuvat eivät menetä hermojaan kovaäänisestä naputtelusta.

Arvio

Roccat Sova MK näyttää pähkähullulta idealta, mutta soveltuu tehtäväänsä erinomaisesti. Se on tarkoitettu pelaajille, jotka eivät halua pelata pc-pelejä kirjoituspöydän ääressä, ja on vaikea kuvitella, että tällaisen laitteen voisi toteuttaa paremmin.

Ominaisuudet

Merkki
Roccat
Liitäntä
USB
Taustavalaistus
Sininen
Johdon pituus
4 m