Der er en knap på forsiden, så du kan tage backup direkte fra en ekstern harddisk eller USB-nøgle.

Netgear ReadyNAS 212

Nopea NAS hyvillä liitännöillä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Verkkokiintolevyt (NAS) #Netgear
8.3

Netgear on verkkolaitteisiin, muun muassa reitittimiin erikoistunut yhtiö. Ammattitaito näkyy myös yhtiön ReadyNAS 212 -verkkokiintolevyssä, joka kunnostautuu varsinkin nopeassa tiedonsiirrossa. Lisäksi Netgearin verkkokiintolevy sijoittuu hintaluokkansa edullisempaan päähän.

ReadyNAS 212 on pienen kenkälaatikon kokoinen. Laitteen etupuolella oleva luukku on helppo avata kiintolevyjen lisäämistä varten. Sen jälkeen tarvitsee vain laittaa verkkokiintolevy päälle ja odottaa hetki, että käyttöönottotoimenpiteet käynnistyvät.

Laitteen käyttöjärjestelmä on englanninkielinen. Siinä on kuitenkin selkeä rakenne ylhäällä olevine välilehtineen, joiden avulla voidaan valita yleisimmät toiminnot. Käyttäjä voi esimerkiksi asentaa uusia sovelluksia sekä tarkastella asennettujen kiintolevyjen tilatietoja.

Käyttöliittymä ei ole aivan samalla tasolla suurtestin muiden verkkolevyjen kanssa, joissa laitteen käyttö tapahtuu Windowsia muistuttavalla järjestelmällä kuvakkeineen ja ikkunoineen. Siitä huolimatta Netgearin laitteella on helppo suorittaa halutut toimenpiteet.

Tiedostojen siirtäminen sujuu salamannopeasti, ja verkkolevyssä on usb-portteja esimerkiksi muistitikun tai ulkoisen kiintolevyn liittämistä varten. Lisäaseman voi myös kytkeä suoraan takaosassa olevaan eSATA-porttiin. Tieto siirtyy sen kautta lähes yhtä nopeasti kuin jos levy olisi asennettu NAS-laitteen sisälle.

Etupuolella on yksi usb-portti ja painike, jolla saa nopeasti käynnistettyä esimerkiksi usb-muistin sisällön kopioinnin verkkolevylle. ReadyNAS 212 on melko hiljainen, joten sen voi antaa seistä kirjoituspöydällä.

Mobiililaitteille tarkoitettu sovellusvalikoima ei ole yhtä suuri kuin esimerkiksi Synologyn laitteessa, mutta muun muassa tiedostonhallintaan on tarjolla sovellus, joten omiin tiedostoihin pääsee aina käsiksi. Elokuvien, musiikin ja kuvien toistoon ei ole kunnollista sovellusta.

Netgear on selvästi panostanut laitteistoon ja ohjelmiston kehitys on jätetty muiden tehtäväksi. Niinpä ReadyNAS 212:n paras sovellus onkin yksityisen ohjelmoijan käsialaa. Sovellus valvoo verkkolevyn kaikkia osia ja mahdollistaa erilaisten palvelujen käynnistämisen ja sulkemisen sekä verkkolevyn uudelleenkäynnistämisen myös kodin ulkopuolelta. Uudelleenkäynnistys voi myös usein ratkaista mahdolliset yhteysongelmat.


+ Nopea tiedonsiirto

+ Helppo käyttöönotto

– Mukana niukasti omia sovelluksia

 

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Arvio

ReadyNAS 212 on nopea, mutkaton ja toimiva verkkolevyratkaisu, joka tarjoaa reilusti vastinetta hintalapulleen.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Suoritin
ARM Cortex A15 Quad Core, 1,4 GHz
Muisti
2 Gt
Liitäntä
2 x Gigabit Ethernet, 1 x eSATA lisäasemalle
Levypaikat
2
Mitat
220 x 101 x 142 mm
Paino
2,03 kg
Kulutus
10 W
Muuta
Varmistuspainike
Kirjoitusnopeus
114,4 Mt/s
Lukunopeus
114,5 Mt/s