Synology DiskStation DS218+

Kompakti mutta tehokas verkkokiintolevy suurella kapasiteetilla ja runsailla sovelluksilla.

tekijä #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
9.2

Synologyn uusin verkkokiintolevy tarjoaa paljon muutakin kuin tiedostojen varmistamisen ja elokuvien suoratoiston älytelevisioon. Synology DiskStation DS218+ sisältää samat mahdollisuudet kuin ammattitasoinen palvelin, mutta on kooltaan niin kompakti, että mahtuu kirjahyllyyn.

Laitteen käyttöönotto on erittäin helppoa. Kun etulevy käännetään auki, näkyviin tulevat paikat kahdelle kiintolevylle. Kiintolevyt eivät tule DS218+:n mukana vaan ne pitää ostaa erikseen. 3,5-tuumaiset kiintolevyt voi työntää suoraan paikalleen, mutta pienemmät 2,5 tuuman kiintolevyt ja ssd-levyt kiinnitetään mukana tulevilla ruuveilla, minkä jälkeen kehikot työnnetään paikoilleen. Tämän jälkeen laite on valmis käynnistettäväksi.

Seuraava toimenpide on kirjautuminen verkkokiintolevyn asetuksiin selaimella. Ohjattu toiminto esittää muutaman kysymyksen, auttaa alustamaan asennetut kiintolevyt ja yhdistää verkkolevyn nettiin. Kokeiltaessa käyttöönotto sujui hyvin uusilla kiintolevyillä, mutta kun asennusta yritettiin levyillä, jotka olivat olleet käytössä toisessa nas-palvelimessa, alkoi virheilmoitusten tulva. Se saatiin pysäytettyä vasta tehdasasetusten palautuksella.
 

Hyvä käyttöliittymä, paljon sovelluksia ja runsaasti laajennusvaraa

DiskStation 218+:n käyttöliittymä on ulkoasultaan selkeä ja tyylikäs. Sekä nas-palvelimen asetusten että mukana tulevien sovellusten hallinta on helppoa. Ja sovelluksia todella riittää. Tarjolla on 126 erilaista palvelinmoduulia, joiden avulla DiskStationia voi käyttää niin tiedosto- ja mediapalvelimena kuin tietokantapalvelimena sekä web-palvelimena. Sovellusten asennus on helppoa, mutta monien ominaisuuksien käyttö vaatii totuttelua.

Kahdella kahden teratavun kiintolevyllä saatiin kokeiltaessa lähes samat kirjoitus- ja lukunopeudet (84,6 Mt/s ja 86,2 Mt/s). Nämä siirtonopeudet ovat erittäin hyvää luokkaa.

Huokeampiin nas-palvelimiin verrattuna Synologyn DiskStation DS218+:ssa on tehokkaampi suoritin, tuplasti enemmän muistia ja mahdollisuus laajentaa sekä keskusmuistia että tallennustilaa huomattavasti. DiskStation DS218+ kasvaa siis tarpeen mukaan ja soveltuu hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 

+ Helppo käyttöönotto
+ Runsaasti sovelluksia
+ Hyvät laajennusmahdollisuudet
– Yleiskuvan hallinta vaikeaa

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Synology DiskStation DS218+ on laadukas verkkokiintolevy, jossa on paljon toimintoja, hyvät sovellukset ja kapasiteettia useille samanaikaisille käyttäjille.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Intel Celeron J3355 2.0 GHz
Muisti
2 Gt
Kapasiteetti
Max 28 Tt (sisäinen)
Liitäntä
3 x USB 3.0, 1 x eSATA, Gigabit Ethernet
Levypaikat
2
Mitat
16,5 x 10,8 x 23,2 cm
Paino
1,3 kg (ilman kiintolevyjä)
Kulutus
17,23 W (käyttö), 5,4 W (virransäästötila)
Muuta
126 sovellusta ladattavissa
Kirjoitusnopeus
84,6 Mt/s
Lukunopeus
86,2 Mt/s