Knappen ved USB-porten gør det nemt at sikkerhedskopiere en USB-nøgle

Synology DiskStation DS220+

Verkkokiintolevy kahdella levypaikalla ja usb-liitännällä.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
9.1

Erinomaisella suorituskyvyllä ja suurella ohjelmapaketilla varustettu Synology DiskStation DS220+ on huippuluokan verkkokiintolevy. Mukana tulevat ohjelmat, kuten Moments ja Drive, tekevät verkkolevystä vieläkin hyödyllisemmän. DS220+ on ihanteellinen valinta kunnianhimoiselle kotikäyttäjälle, joka haluaa käyttää verkkokiintolevyä muuhunkin kuin tietojen varmistamiseen.

Laitteen mekaaninen laatu on erittäin hyvä, kelkat tekevät kiintolevyjen asentamisesta helppoa ja melutaso on mukavan alhainen. Lisäksi ylimääräinen verkkoportti parantaa nopeutta, jos verkkokiintolevyllä on useita samanaikaisia käyttäjiä. Virrankulutus on horrostilassa vain kaksi wattia.

DS220+ on varustettu kahdella levypaikalla, ja käyttäjä joutuu asentamaan kiintolevyt itse. Laite voidaan määrittää peilaamaan yhden kiintolevyn sisältö toiselle, jolloin samat tiedot ovat molemmilla levyillä. Jos yksi levyistä menee rikki, sen tilalle vaihdetaan uusi ja tiedot kopioidaan ehjältä levyltä. Kokeilimme peilaustoimintoa kahden WD Red -kiintolevyn avulla, jotka on tarkoitettu erityisesti verkkokiintolevyissä käytettäväksi. Toiminnon käyttöönotto kesti muutaman tunnin, mutta sen jälkeen kaikki sujui moitteettomasti.

Synologyn verkkolevyn nopeudessa ei ole valittamista. Mittasimme luku- ja kirjoitusnopeudeksi yli 115 megatavua sekunnissa, mikä on suurin lähiverkon sallima nopeus. Myös yli 90 megatavun sekuntinopeus useita pieniä tiedostoja siirrettäessä on vähintään yhtä vaikuttava suoritus. Tämä tarkoittaa sitä, että kova vauhti pysyy myös silloin, kun siirretään useita erikokoisia tiedostoja.

Monipuolisesta ohjelmapaketista kannattaa mainita esimerkiksi Active Backup for Business. Muista varmuuskopiointiohjelmista poiketen Active Backup hoitaa tehtävänsä taustalla, eikä hidasta tietokonetta. Ohjelman avulla on helppo varmistaa kodin kaikki tietokoneet, ja varmistetuista tiedoista saa selkeän luettelon.

Valokuvaajille on paljon iloa Moments-kuvajärkkäristä. Käyttäjän tarvitsee vain siirtää kuvat kansioon, esimerkiksi ”Kopioitu usb-muistilta” -toiminnolla. Sen jälkeen kuvat järjestetään perinteisten kriteerien, kuten paikan ja päivämäärän mukaan, mutta myös kuvissa olevien henkilöiden mukaan. Ohjelma täydentää tietojaan kysymällä, kuka kuvassa on, ja lisää henkilön nimen kuviin, joissa hän esiintyy. Toiminto on niin kätevä, ettei haittaa, vaikka lukuisten kuvien analysoimiseen menee aikaa. Myös kuvakokoelmassa olevien albumien jakaminen on ilahduttavan helppoa. Se vain ihmetyttää, ettei albumin kuvista saa automaattista esitystä.

Hyviin ohjelmiin kuuluu myös Drive. Se toimii lyhyesti sanottuna kuin yksityinen ”pilvi”, jossa tiedostonjakoon ja yhteistyöhön liittyvät tehtävät voidaan hoitaa omalla verkkokiintolevyllä, eikä ulkomailla olevaa palveluntarjoajaa tarvita. Drivessä on miellyttävä tasapaino yksinkertaisuuden ja yksityiskohtien hallinnan välillä. Lisäksi se tarjoaa suuren kapasiteetin jakaa tiedostoja erilaisten ryhmien kesken.

 


+ Hyvä mekaaninen laatu
+ Huippuluokan suorituskyky
+ Erinomainen ohjelmapaketti
+ Alhainen melutaso
+ Kopiointi helppoa usb-muistilta

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Arvio

Erinomainen verkkokiintolevy käyttäjälle, joka haluaa tehdä muutakin kuin vain ottaa varmuuskopioita.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Intel Celeron J4025 2 GHz
Muisti
2 Gt (laajennettavissa 6 gigatavuun)
Kapasiteetti
Max 32 Tt
Liitäntä
2 x Gigabit Ethernet, 2 x USB 3.0
Levypaikat
2
Mitat
10,8 x 23,2 x 16,5 cm
Paino
1,3 kg
Kulutus
2 W (horrostila)
Muuta
Painike usb-kopiointiin
Kirjoitusnopeus
115,2 Mt/s
Lukunopeus
117,4 Mt/s