Fronten af DS220j har en stribe lysdioder, der viser status for drevet.

Synology DiskStation DS220j

Kahdella levypaikalla varustettu verkkolevypalvelin, joka tukee raid 1 -tason peilausta.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
8.4

Synologyn uusi verkkolevypalvelin DS220j tarjoaa helpon tavan saada tilaa varmuuskopioille ja muille tiedostoille samalla, kun laite toimii mediapalvelimena. Tämä nas-ratkaisu on vaivaton käyttää, kohtuullisen hiljainen ja tarjoaa monipuolisen sovellusvalikoiman. Laitteen vaatimaton muisti kuitenkin rajoittaa sovellusten hyödyntämistä.

Verkkolevyn tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu, että järjestelmän käyttöönotto ja käyttö on mahdollisimman helppoa. Tässä Synology on onnistunut esimerkillisesti. Ohjattu toiminto huolehtii sujuvasta käyttöönotosta ja kiintolevyjen asianmukaisesta alustuksesta. Käyttöliittymä on Windows-tyylinen kuvakkeineen ja ohjauspaneeleineen. Sovelluksia on myös helppo ottaa käyttöön ja päivittää.

Mittauksissa saatiin lukunopeudeksi 74,9 megatavua sekunnissa ja kirjoitusnopeudeksi peräti 115,6 megatavua sekunnissa. Nämä ovat hienoja tuloksia edullisen hintaluokan verkkolevypalvelimelle.

Laitteen takapaneelissa on verkkoliitäntä sekä kaksi usb-porttia, joiden avulla voi laajentaa tallennustilaa. Laitteessa on paikat kahdelle kiintolevylle, jotka pitää hankkia erikseen. Levyt ruuvataan kiinni levypaikkoihin, jotka on ilahduttavasti vaimennettu kumiripustuksella. Kiinnitysratkaisu ei ole yhtä elegantti kuin kalliimmissa malleissa, mutta silti toimiva.

DS220j on varustettu tehokkaalla neliytimisellä 64 bitin suorittimella. Kahdesta kiintolevystä koostuva tallennuskapasiteetti on parhaimmillaan 32 teratavua.
Maksimikapasiteetti on 16 teratavua, kun toinen levy toimii varmistajana raid 1 -tason peilausta käytettäessä. 512 megatavun muisti ei ole laajennettavissa. Muisti voi olla pullonkaulana, jos laitteella on monta samanaikaista käyttäjää tai asennettuna on useita tarjolla olevista sovelluksista.

Laitteen sovelluskeskuksen kautta voi asentaa useita laadukkaita ohjelmia niin koti- kuin ammattikäyttöön. Saatavana on mediapalvelinohjelmia, verkkopalvelinohjelmia ja tietokantaohjelmia. Valikoimasta löytyy muun muassa Synologyn mainio Moments-kuvajärkkäri, joka osaa automaattisesti järjestää kuvat ja videot. DS220j soveltuu hienosti isonkin kuvakokoelman järjestämiseen ja hallintaan.


+ Suuri kapasiteetti
+ Tehokas suoritin
+ Paljon sovelluksia
– Muistin määrä
– Ei laajennusvaraa

Arvio

Hyvä ja edullinen verkkolevypalvelin, joka soveltuu aloittelijallekin. Toimii myös kuvapalvelimena, kunhan samanaikaisia käyttäjiä ei ole monta.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Realtek RTD1296 64 bit 1,4 GHz
Muisti
512 Mt
Kapasiteetti
Max 32 Tt (2 x 16 Tt)
Liitäntä
Gigabit Ethernet, 2 x USB 3.0
Levypaikat
2 (2 x 3.5" tai 2.5" sata HDD/SSD
Mitat
16,5 x 10,0 x 22,5 cm
Paino
0,88 kg
Kulutus
5,1 W
Muuta
Synology DSM 6.2.2 -käyttöjärjestelmä, laaja sovellusvalikoima
Kirjoitusnopeus
115,6 Mt/s
Lukunopeus
74,9 Mt/s