Etupaneelin luukun taakse on helppo asentaa kaksi kiintolevyä.

Synology DS216+II

Synology tunnetaan hyvistä nas-asemista, eikä DS216+II ole poikkeus. Käyttöönotto on vaivatonta ja käyttöjärjestelmä esimerkillisen selkeä.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
8.9

Verkkokiintolevyn eli nas-aseman käyttöönotto ei edellytä pitkää teknistä koulutusta eikä ammatti-ihmisen apua ainakaan silloin, kun kyseessä on Synologyn DS216+II-verkkolevy. Laitteen kahteen porttiin on helppo kiinnittää kiintolevyt, minkä jälkeen tarvitsee vain kytkeä verkkokaapeli nas-asemasta reitittimeen, avata hallintasivu ja seurata selkeää ohjattua toimintoa. Kaikki tapahtuu niin vaivattomasti, että pitää olla aikamoinen poropeukalo, jos käyttöönotossa saa tehtyä jonkun virheen.

Synologyn verkkolevyn suurimpiin vahvuuksiin kuuluu käyttäjäystävällinen ja monipuolinen käyttöjärjestelmä. Sen toiminnoilla on helppo tarkkailla kiintolevyjen tilaa, muuttaa asetuksia ja asentaa ohjelmia Synologyn tavallista suuremmasta valikoimasta. Ohjelmien avulla on kätevä suoratoistaa elokuvia ja musiikkia verkkokiintolevyltä tai tuoda kuvia katseltavaksi tv-ruudulla, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Lisäksi toimintoihin kuuluu mahdollisuus varmuuskopioida verkkolevylle kaikilta lähiverkon laitteilta. Synologyn nas soveltuukin hyvin sekä työ- että viihdekäyttöön.

Nopeaa varmistusta
Synologyn nas-asema on periaatteessa pieni tietokone ilman tallennustilaa, joka pitää hankkia erikseen. Testatussa mallissa on paikat kahdelle kiintolevylle. Kummankin suurin kapasiteetti on 10 teratavua, joten tilaa kyllä riittää niin varmistukseen kuin musiikkitiedostoille ja kuville koko elämän ajalta. Asemaan voi myös kytkeä ulkoisen kiintolevyn usb- tai esata-liitännällä, jos lisätilalle tulee tarvetta. Vain yksi usb-porteista on usb 3.0 -tyyppiä, kaksi muuta ovat vanhempaa ja hitaampaa usb 2.0 -tyyppiä.

DS216+II-aseman suoritin ja muisti huolehtivat siitä, että niin suoratoiston kuin varmistusoperaatioiden toiminta on moitteetonta. Tiedonsiirto on kiitettävän nopeaa. Testatessa mitattiin kirjoitusnopeudeksi 111 megatavua sekunnissa ja lukunopeudeksi 77 megatavua sekunnissa. Näillä vauhdeilla ei syntynyt minkäänlaisia katkoksia videon suoratoistoon, samoin suurten tiedostomäärien varmuuskopiointi sujui sukkelasti.

+ Hyvä tiedonsiirtonopeus
+ Helppokäyttöinen järjestelmä
+ Paljon ohjelmia
– Vain yksi usb 3.0

Katso päivän hinta Synology DS216+II-verkkolevylle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Todella helppokäyttöinen verkkokiintolevy, johon saa paljon ohjelmia ja joka siirtää tietoa nopeasti.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Intel Celeron N3060
Muisti
1 Gt DDR3
Kapasiteetti
20 Tt (2 x 10 Tt)
Liitäntä
2 x USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 eSATA-port, 1 LAN
Levypaikat
2
Mitat
16,5 x 10,8 x 23,32 cm
Paino
1,25 kg
Kulutus
17,4 W (käyttö), 7,4 W (lepotila)
Kirjoitusnopeus
111,03 Mt/s
Lukunopeus
77,14 Mt/s