Synology DS418

Synology DS418

Synology tekee markkinoiden parhaimpia verkkokiintolevyjä, eikä DS418 ole mikään poikkeus.

tekijä #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
9.4

Synology DS418 -verkkokiintolevyssä on tilaa neljälle kiintolevylle, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on maksimissaan 40 teratavua. Levyt eivät tule mukana vaan ne pitää ostaa ja asentaa itse.

Asennus on helppoa: Ota yksi kelkoista ulos, kiinnitä kiintolevy kahdella muovipidikkeellä ja työnnä kelkka takaisin koteloon. Kytke sen jälkeen DS418 reitittimeen verkkokaapelilla ja seuraa selkeää ohjattua toimintoa. Asennus on suoritettu alle vartissa, ja sen jälkeen verkkolevy on valmis käyttöön.

Käyttöliittymä on yksi Synologyn verkkolevyn suurimpia vahvuuksia, sillä se muistuttaa valikoineen Windowsin käyttöliittymää. Laitteelle on myös mahdollista asentaa laaja valikoima ohjelmia, muun muassa mediasisältöjen suoratoistoon ja automaattiseen varmuuskopiointiin. Ohjelmien avulla tietokoneelta, puhelimesta, tabletista ja jopa äly-tv:stä pääsee käsiksi verkkolevyllä oleviin tiedostoihin.

Muisti ja tehokas neliytiminen suoritin antavat runsaasti tehoja verkkolevyn toimintointoihin, ja voit tehdä varmuuskopioita, tallentaa verkkokameran kuvaamaa sisältöä ja suoratoistaa videota tv-ruudulla ilman häiriöitä tai katkoksia.

Tiedostojen siirtäminen sujuu nopeasti, vaikka testatessa olikin vaikea yltää Synologyn ilmoittamiin luku- ja kirjoitusnopeuksiin, jotka ovat 226 ja 170 megatavua sekunnissa.

Tavallisella langattomalla verkkoyhteydellä piti tyytyä puoleen ilmoitetuista nopeuksista. On kuitenkin ilahduttavaa, että laite selviää erilaisista tiedostonsiirtotehtävistä, vaikka markkinoilla onkin tarjolla nopeampia vaihtoehtoja.

Verkkolevyn suorittaessa tehtäviään mustasta kotelosta kuuluu vain vaimeaa hurinaa. Yleinen melutaso on niin alhainen, ettei sitä edes huomaa, ellei ole aivan verkkolevyn vieressä.

Muotoilussa toimivuus ajaa tyylikkyyden edelle, mutta mitään mutta huomautettavaa ei Synology DS418 -verkkokiintolevystä löytynyt.

 

+ Nopea
+ Hiljainen
+ Helppo käyttöönotto
+ Käyttäjäystävällinen järjestelmä

Lisätietoja Synology DS418 -verkkokiintolevystä saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Nopea ja hiljainen verkkokiintolevy, jonka muotoilussa toimivuus ajaa tyylikkyyden edelle.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Realtek RTD1296 1,4 GHz
Muisti
2 Gt
Kapasiteetti
max 40 Tt (kiintolevyt pitää ostaa erikseen)
Liitäntä
2 x gigabit ethernet, 2 x usb 3.0
Levypaikat
4
Mitat
19,9 x 22,3 x 16,6 cm
Paino
2,28 kg
Kulutus
8,8 W
Kirjoitusnopeus
170 Mt/s
Lukunopeus
226 Mt/s