Tydelige lysmarkeringer viser, hvad der er sluttet til netværksharddisken.

Synology DS718+

Loistavalla käyttöjärjestelmällä varustettu verkkokiintolevy.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
9.7

Synology DS718+ on erinomainen esimerkki hyvin suunnitellusta ja vankkatekoisesta verkkokiintolevystä. Kotelo on tehty alumiinista ja iskunkestävästä muovista, ja se näyttää ammattitason laitteelta.

Verkkokiintolevyn etuluukku avautuu kevyesti painamalla, jolloin pääsee käsiksi kahteen kiintolevykelkkaan. Kiintolevyjen asennus tapahtuu helposti pidikkeiden avulla, jotka pitävät kiintolevyjä paikoillaan, eikä mitään ruuveja tarvita. Mukana tulee myös pieni avain, jolla kiintolevypaikat voi lukita sen jälkeen, kun kiintolevyt on asennettu koteloon.

Synology DS718+ on varustettu samalla käyttöjärjestelmällä kuin Synologyn muutkin verkkolevyt. Kyseessä on hyvä ja huolella tehty järjestelmä, jossa kaikki toimii nopeasti ja kitkatta – varsinkin kun ajatellaan sitä, että kaikki tapahtuu selaimessa.

DS718+ ei sisällä kovin runsaasti toimintoja, mutta ladattavissa on suuri valikoima ohjelmia, jotka toimivat verkkokiintolevyn käyttöjärjestelmässä. Valikoima sisältää kaikkea mahdollista aina kuvien katseluohjelmasta latausapuriin, jota voi käyttää, kun verkkolevylle siirretään suuria tiedostoja.

Monet ohjelmista toimivat yhdessä älypuhelimeen ladattavien sovellusten kanssa. Käyttäjä voi esimerkiksi ottaa etäyhteyden omiin kuviin ja videoihin, jolloin niiden katselu onnistuu puhelimella. Jotkin toiset ohjelmat toimivat mediapalvelimena älytelevisiolle, jolloin elokuvia voi suoratoistaa isolla tv-ruudulla.

Synology on ymmärtänyt muita verkkokiintolevyvalmistajia paremmin, että ohjelmistot ovat meille kotikäyttäjille vähintään yhtä tärkeitä kuin laitteisto. Niinpä Synologyn verkkolevylle on ladattavissa maksutta vaikuttava valikoima hyviä ohjelmia ja työkaluja.

Verkkolevyn tiedonsiirtonopeus on hyvä ja DS718+ toimii lähes äänettömästi. On vaikea löytää toista verkkolevyä, joka pärjäisi kokonaisuutena Synologyn käyttäjäystävälliselle super-NAS-laitteelle.

 

+ Hyvä käyttöjärjestelmä

+ Runsaasti ohjelmia

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Synology DS718+ -verkkolevyssä yhdistyvät hyvä laitteisto ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä erinomaisella tavalla.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Intel Celeron J3455 quad-core, 1,5 GHz
Muisti
2 Gt
Kapasiteetti
-
Liitäntä
3 x usb 3.0, 2 x gigabit ethernet, 1 x eSATA lisäasemalle
Levypaikat
2
Mitat
157 x 103,5 x 232 mm
Paino
1,74 kg
Kulutus
9,1 W
Muuta
Varmistuspainike
Kirjoitusnopeus
118,3 Mt/s
Lukunopeus
118,3 Mt/s