Synology DS916+

Synology DS916+ on NAS-levy, jossa on tilaa neljälle 3,5"-koon kiintolevylle. Tehokkaiden komponenttien ansiosta NAS-levyllä voi hoitaa useita tehtäviä samaan aikaan.

tekijä #Verkkokiintolevyt (NAS) #Synology
9.5

Verkkolaitteita valmistavalla Synologylla on runsas valikoima verkkokiintolevyjä, ja valikoima täydentyy jatkuvasti uusilla malleilla. Yhtiön sivustolla voi tutustua peräti 31 erilaiseen NAS-levyyn. Tällä kertaa saimme testattavaksi plus-sarjaan kuuluvan DS916+-mallin, joka on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille.

Synologyn verkkokiintolevyn ostaja joutuu hankkimaan itse kiintolevyt ja asentamaan DSM-käyttöjärjestelmän. DS916+-mallissa on tilaa neljälle tavalliselle kiintolevylle tai ssd-levylle.

Testilaitteeseen asennettiin kaksi levyä, laite kytkettiin reitittimeen ja tietokoneelle asennettiin Synology Assistant -ohjelma. Ohjelma löysi verkkokiintolevyn saman tien, avasi selaimen sen hallintasivuille ja käynnisti asennuksen ohjatun toiminnon.

Asennuksen aikana tarvitsi vain napsauttaa hiirtä muutaman kerran, niin käyttöjärjestelmän asennus käynnistyi. Verkkokiintolevy oli käyttövalmis 25 minuuttia myöhemmin.

DS916+ teki vaikutuksen heti, kun se otettiin käyttöön. Verkkokiintolevyssä on runsaasti muistia ja uuden pc:n arvoinen suoritin, joten levylle asennetut sovellukset käynnistyvät hetkessä ja kaikki tehtävät hoituvat ilman odottelua. DS916+ onkin nopein tähän asti testaamistamme NAS-levyistä.

Testatessa verkkolevyn muistista oli käytössä keskimäärin vain 10 prosenttia, ja suorittimen kuormitus saattoi hetkellisesti nousta 40 prosenttiin. Joten kapasiteettiä kyllä riittää.

Moitittavaa on ainoastaan siitä, että tiedostojen tallentaminen NAS-levylle vaati jonkin verran alkutoimia, sillä ensin piti luoda levyrakenne ja ottaa käyttöön jaetut kansiot. Menettely on kuitenkin samanlainen kaikilla verkkokiintolevyillä.

Laitteen suorituskyky ja ominaisuudet selittävät korkeaa hintaa.

Synology Assistant -ohjelma löytää helposti NAS-levyn.

 

Valmistajan tiedotteessa kahdeksan gigatavun muistilla varustetun mallin hinnaksi ilmoitetaan noin 650 euroa. Kirjoitushetkellä laitetta ei ollut tähän hintaan ainakaan täkäläisissä verkkokaupoissa.

Katso päivän hinta Synology DS916+ 8 Gt:n mallille hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Kyseessä on erittäin tehokas verkkokiintolevy, jonka suorituskyky riittää vaativaankin käyttöön Hinta on korkea, mutta sitä voi pitää kohtuullisena tämän laatuluokan laitteelle.

Ominaisuudet

Merkki
Synology
Suoritin
Intel Pentium N3710, 4-ytiminen, 1,6-2,56 GHz
Muisti
8 Gt
Kapasiteetti
Max 40 Tt (4 x 10 Tt)
Liitäntä
SATA III, 3 x USB 3.0, 2 x gigabit ethernet, eSATA
Levypaikat
4
Mitat
16,5 x 20,3 x 23,3 cm
Paino
2,04 kg
Kulutus
13 W (horrostila)