Du skal bare trække i det lille håndtag øverst i båsen, så springer harddisken ud af NAS'en, så du kan skifte den.

Western Digital My Cloud PR2100

Helposti käyttöönotettava verkkokiintolevy.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Verkkokiintolevyt (NAS) #Western Digital (WD)
8.4

Western Digital (WD) on maailman suurimpia kiintolevyjen valmistajia. Yhtiön levyjä käytetään sekä tietokoneissa että NAS-laitteissa. Lisäksi WD tekee myös omia verkkokiintolevyjä.

WD:ltä saatiin testiin My Cloud PR2100, joka on perinteinen kahden levypaikan NAS-palvelin. Testiin valittu malli oli varustettu kahdella kahden teratavun kiintolevyllä. Laitetta saa joko pelkkänä kotelona tai peräti 20-teratavuisena mallina.

Laitteen kiintolevyt ovat luonnollisesti Western Digitalin levyjä. Levyt ovat yhtiön erityistä NAS-sarjaa, jonka tuotenimenä on Red. Verkkokiintolevyn käyttöönotto on kätevää, koska käytön voi aloittaa heti, eikä kotelon sisuksiin tarvitse kajota. Ja jos neljä teratavua ei riitä, niin malleja on tarjolla neljän teratavun välein edellä mainittuun 20 teratavuun asti.

Laitteeseen voi tietysti vaihtaa itse kiintolevyt, jos sellainen tarve tulee, ja levyjen asentaminen on tehty helpoksi. My Cloudin etupaneelissa on kunkin levypaikan kohdalla pieni kahva, josta kehikko avautuu ja levy työntyy kevyesti ulos.

WD:n laite ei kuulu verkkolevyjen vauhdikkaimpiin, mutta sen suorituskyky on kuitenkin kelpo luokkaa, ja käyttöjärjestelmä on erittäin helppokäyttöinen. Käyttöliittymä on englanninkielinen, mutta se esittää kiintolevyjen sisällön selkeänä grafiikkana. Käyttäjä näkee esimerkiksi, kuinka paljon tilaa musiikki, videot ja kuvat vievät.

PR2100:aa on niin mutkaton käyttää, että käyttöohjeeseen ei tarvitse kajota. Käyttöönottoon tarvitaan vain laitteen mukana tuleva osoite, joka avataan selaimeen. Sillä pääsee laitteen asetuksiin ja homma on hallussa.


+ Käyttäjäystävällinen järjestelmä

+ Esiasennetut kiintolevyt

– Nopeus ei ole huippuluokkaa

 

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

My Cloud PR2100 on erittäin helppokäyttöinen ja aloittelijalle sopiva verkkokiintolevy, jota saa joko levyjen kanssa tai ilman.

Ominaisuudet

Merkki
Western Digital (WD)
Suoritin
Intel Pentium N3710 quad-core, 1,6 GHz
Muisti
4 Gt
Kapasiteetti
2 x 2 Tt
Liitäntä
2 x usb 3.0, 2 x gigabit ethernet
Levypaikat
2
Mitat
216 x 148 x 109 mm
Paino
3,6 kg (sis. kiintolevyt)
Kulutus
9 W
Muuta
Varmistuspainike
Kirjoitusnopeus
110,7 Mt/s
Lukunopeus
111,5 Mt/s