Näytössä on suhteellisen leveä reunus.

Acer KG241

Kirkkaalla ja terävällä kuvalla varustettu näyttö pelaajille.

tekijä #Näytöt #Acer
7.8

Acerin 24-tuumaisen KG241-näytön väritys vie ajatukset tietokonepelaajille suunnattuihin laitteisiin, ja kyseessä onkin pelinäyttö. Kaikki on mattamustaa muovia, lukuun ottamatta jalustan kirkkaanpunaisia haarakkeita ja näytön alareunan ohutta punaista viivaa.

Laitteen hinta antaa ymmärtää, ettei odotettavissa ole mitään nokkelia pelitoimintoja, mutta se on väärä käsitys. Näytössä on 144 hertsin virkistystaajuus ja AMD FreeSync -tekniikka, joten näyttö pystyy synkronoimaan päivitysnopeutensa AMD:n näytönohjaimen lähettämään kuvavirtaan, jolloin pelatessa ei tarvitse kärsiä kuvan repeilystä.

Full hd -kuva on kirkas ja terävä. Kuvan reunoilta karkaa hieman valoa, mutta sen huomaa vain, kun katselee mustalla taustalla olevaa valkoista tekstiä, kuten elokuvien lopputeksteissä.

KG241-näytössä on kiinteät kaiuttimet, jotka tyypilliseen tapaan sopivat lähinnä vain Windowsin järjestelmä-äänien ja lyhyiden YouTube-videoiden äänen toistamiseen. Jos tietokoneella haluaa kuunnella musiikkia, kannattaa hankkia erilliset pöytäkaiuttimet.

Acerin näytössä on kovin vaatimattomat ergonomiset säätömahdollisuudet, sillä näyttöä voi vain kallistaa. Näyttövarsi on melko hutera, joten näyttö kallistuu helposti, jos sen alla olevaa pöytää tönäisee.

Näytön etupaneelissa ovat kuvan säätämiseen tarkoitetut painikkeet, joten niihin pääsee helposti käsiksi. Painikkeissa ei ole mitään tekstiä tai merkintöjä, joten oikeat painikkeet kirkkauden tai värien säätämiseen löytyvät vain kokeilemalla. Ratkaisu olisi voinut olla kätevämpi.

Kaiken kaikkiaan Acer KG241 on kilpailukykyinen 24-tuumainen näyttö pelaajille. Muuhun käyttötarkoitukseen kannattaa etsiä paremmalla ergonomialla varustettu näyttö, tai näyttö, jossa on vähemmän erikoistoimintoja ja siten myös huokeampi hinta.


+ Hyvät pelitoiminnot
+ Erinomainen kuva
– Merkitsemättömät säätöpainikkeet

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Hyvä ja huokea pelinäyttö, joka käyttämä tekniikka estää kuvan repeilyn pelatessa. Näytössä on erinomainen kuva, mutta ergonomiset säädöt ovat vaatimattomat.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Koko
24"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
350 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Displayport, hdmi, dvi, kuulokeliitäntä
Paneeli
Tn
Kaiuttimet
2 x 2 W
Katselukulma
170/160 astetta (vaaka/pysty)
Kulutus
23 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
56,7 x 43,7 x 23,1 cm jalustan kanssa
Paino
4,3 kg jalustan kanssa