Punaisia jalkoja lukuun ottamatta reunattoman Acer Predator XB1 -näytön muotoilu on tyylipuhdasta.

Acer Predator XB1 (XB271HU)

Acer Predator XB1 tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun ja suuren virkistystaajuuden.

tekijä #Näytöt #Acer
9.3

Acer Predator XB1 on loistava valinta riippumatta siitä, mitä pc-näytöltä haluaa. Ensisijaisesti näyttö on suunnattu pelaajille. Pelien animaatiot liikkuvat todella sulavasti, koska 144 hertsin virkistystaajuus on ylikellotettavissa 165 hertsiin.

Erinomainen kuvanlaatu
Kuvanlaatu on järisyttävän upea, mikä johtuu muun muassa IPS-paneelista. Sen ansiosta kuva pysyy hyvänä myös viistosta katsottaessa, sillä väreissä ja kontrastissa ei tapahdu merkittäviä muutoksia.

Kolmen päivän intensiivisen testijakson aikana kuvassa ei ollut havaittavissa minkäänlaista nykimistä tai viivettä, mistä kiitos kuuluu Nvidian G-Sync-teknologialle.

Jos näyttöä on tarkoitus käyttää lähinnä vain sähköpostien lukemiseen ja netissä surffailuun, on Predator XB1:n hankinta liioittelua – ellei sitten lankea upeaan muotoiluun.

Reunaton näyttö
Näytön kuva-ala ulottuu lähes reunasta reunaan, sillä laitteessa on vain kahden millimetrin levyinen kehys. Näyttö tarjoaa jotenkin elävämmän katselukokemuksen, kun kehys ei ole häiritsemässä. Alareunuksessa oleva logo ja punamusta kolmion mallinen jalusta saattavat vieraannuttaa käyttäjiä, jotka pitävät täysin minimalistisesta muotoilusta.

Acer XB1:n käyttöönotto on helppoa, vaikka käyttäjällä olisikin peukalo keskellä kämmentä. Näyttö napsautetaan kiinni varteen, joka asetetaan sitten jalustaan ja kiristetään jo valmiiksi paikoillaan olevalla ruuvilla. Näyttöä voi kallistaa, kääntää, nostaa pystyyn ja säätää korkeussuunnassa.

Näytössä on monipuoliset liitännät: usb 3.0 -keskitin (1 sisään- ja 4 ulostuloa), hdmi, displayport, joka tukee yli 60 hertsin virkistystaajuutta, ja ulostulo kuulokkeille. Näytössä on myös kaksi kaiutinta, joita voi luonnehtia kohtuullisiksi.

Predator XB1:n testaaminen oli suuri ilo. Näyttö täyttää takuulla niin pelaajan, hyvää kuvanlaatua kaipaavan kuin tyylitietoisenkin tarpeet. Reunattoman Acer Predator XB1 -näytön muotoilu on tyylipuhdasta punaisia jalkoja lukuun ottamatta.

 

+Loistava kuvanlaatu
+Suuri virkistystaajuus
+G-Sync-teknologia poistaa nykimisen
-Suhteellisen kallis

 

Katso päivän hinta Acer XB1 (XB271HU) -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Predator XB1 tarjoaa vaativaakin käyttäjää tyydyttävän kuvanlaadun ja virkistystaajuuden.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 px
Kontrasti
100 000 000:1
Valovoima
350 Nit
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
DisplayPort, HDMI, USB 3.0 -keskitin, kuulokkeet
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
On
Katselukulma
178/178
Kulutus
71,5 W
Vasteaika
4 ms
Mitat
624 x 401-551 x 245 mm
Paino
8 kg (jalustalla)