Testissä Acer Predator XB252Q

Acer Predator XB252Q

Salamannopea näyttö, joka hyödyntää G-Sync-tekniikkaa. Pelaajalle hyvä näyttö, mutta muut käyttäjät voivat odottaa oman näyttönsä päivityksen kanssa.

tekijä #Näytöt #Acer
8.1

Pelaajille suunnattu Acer Predator XB252Q on epäilemättä huippuluokan näyttö. Mutta onko sille käyttöä, riippuu nykyisestä näytöstäsi, käyttötarpeistasi – ja lompakkosi paksuudesta.

Käyttöönotto sujuu helposti, sillä näytön saa napsautettua kiinni jalustaan. Näyttöä voi säätää korkeussuunnassa, mikä helpottaa sopivan työasennon löytämistä.

Korkeussäätö on tarpeellinen, varsinkin kun kyseessä on TN-paneeli. Se tarjoaa IPS-paneeleita suuremman virkistystaajuuden huonomman värintoiston ja kontrastin sekä kapeampien katselukulmien kustannuksella.

Acer Predator XB252Q on salamannopea

240 hertsin virkistystaajuudella varustettu Predator XB252Q on salamannopea. Pelaajille se tarkoittaa sitä, että pelin tapatumat etenevät huomattavasti sulavammin kuin 60 hertsin toimistonäytön ruudulla. Muille kuin pelaajille XB252Q:n suuri virkistystaajuus tarkoittaa sitä, että hiiren osoitin liikkuu tavallista vikkelämmin ruudulla.

Jos virkistystaajuuden vaihtaa 240 hertsistä 60 hertsiin, tuntuu siltä kuin hiiri nykisi paikallaan.

On kuitenkin väitetty, että silmät eivät pysty seuraamaan perässä, jos virkistystaajuus ylittää 120 hertsiä – ja ettei 120 ja 240 hertsin virkistystaajuuden välillä olisi mitään eroa. En ota kantaa asiaan muuten kuin toteamalla, että eron havaitseminen on ainakin minulle vaikeaa.

Jos käytössä on jo 120 hertsin virkistystaajuudella varustettu näyttö, kannattaa ehkä odottaa uusien tekniikoiden, esimerkiksi hdr-tekniikan, tuloa näyttöihin ennen kuin ostaa uuden näytön.

Sulavuutta kuvaan Nvidia G-Sync -tekniikalla

Se, minkä Acerin näytössä kyllä huomaa, on Nvidian G-Sync-tekniikan käyttö. Jos näytössä on vielä Nvidian näytönohjain, liikkuvat pelin kohteet todella sulavasti. G-Sync-tekniikka synkronoi kuvan ruudunpäivitysnopeuden näytön virkistystaajuuteen, joten kuva on jatkuvasti veitsenterävä.

Acer Predator XB252Q:ssa on kiinteät stereokaiuttimet, jotka ovat melko vaatimattomat. Ymmärrän kyllä, että paneeli on ohut, mutta kaiuttimet ovat niin surkeat, että hädin tuskin saan selvää, mitä uutislähetyksessä kerrotaan.

 

+ Suuri virkistystaajuus
+ G-Sync-tekniikka
– Hintava

Katso päivän hinta Acer Predator XB252Q -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Acer Predator XB252Q on erittäin nopea näyttö, jonka tarjoamaa katselukokemusta G-Sync-tekniikka parantaa. Jos käytössä on jo hyvä näyttö, sitä ei kannata vaihtaa Acerin hintavaan vaihtoehtoon.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Koko
24,5"
Tarkkuus
1920 x 1080 (Full HD)
Kontrasti
1000:1
Valovoima
400 Nit
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
DisplayPort, HDMI 2.0
Paneeli
TN
Kaiuttimet
2 x stereokaiutin
Katselukulma
170/160 astetta
Kulutus
23 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
55,7 x 50,5 x 26,8 cm (jalustan kanssa)
Paino
6,2 kg (jalustan kanssa)