Der er indbygget en lille USB-hub, så du får et par ekstra porte i siden.

Acer Predator XB3 – XB273UGS

Suurella virkistystaajuudella varustettu pelinäyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Acer
9.1

Acer Predator XB3 on selvästi näyttö, joka on tarkoitettu pelikäyttöön. Siitä kertovat sekä laitteen ulkoasu että vaikuttavat tekniset ominaisuudet.

Näytössä on hyvä ja erinomaisesti valaistu kuva, ja kuvan päivittämiseen liittyvät ominaisuudet tekevät laitteesta sopivan peleihin. Virkistystaajuus on peräti 165 hertsiä, ja virkistystaajuus voidaan synkronoida näytönohjaimen kanssa. Näin kuvassa ei esiinny nykimistä tai repeilyä edes nopeatempoisessa räiskintäpelissä.

Näytön säätämiseen tarkoitetut painikkeet löytyvät laitteen takaosasta. Säätäminen ei ole kovin intuitiivista, joten esimerkiksi värien muuttaminen voi olla hankalaa. Virtapainike on painikerivin ylimpänä, ja sen varmistaminen, että painaa oikeaa painiketta, voi vaatia pientä hapuilua. Varsinainen liikkuminen näyttövalikoissa tapahtuu ohjaustapin avulla. Ohjaustappi on sijoitettu takaosan painikerivin alle.

Laitteen ergonomiset säätömahdollisuudet ovat hyvät. Näyttöä voi säätää korkeussuunnassa niin, että alareunan saa melkein pöydän tasolle. Lisäksi näyttöä voi kallistaa ja kiertää sekä kääntää pystyasentoon. Pivot-toiminnosta on sikälikin iloa, että silloin näytön liitäntöihin pääsee helpommin käsiksi.

Acer XB3 ei ole mikään huomaamaton näyttö. Sivuilla ja päällä olevat reunukset ovat tosin melko kapeat, lähestulkoon olemattomat, mutta jalusta on järeää tekoa ja korkea alareuna on luku sinänsä.

Alareunassa tilaa vie led-valonauha, jossa on kolme erilaista valaistusohjelmaa. Kahdessa ohjelmista valo välkkyy värikkäiden mallien mukaan, mikä saattaa tuntua häiritsevältä. Kolmannessa ohjelmassa valo sen sijaan hohtaa joko punaisena, vihreänä tai sinisenä. Väriasetusten muuttaminen on hankalaa, joten sitä ei halua tehdä kovin usein. Toiminto sopii kuitenkin käyttäjälle, joka haluaa, että hiiri, näppäimistö ja näytön alareuna hohtavat samanvärisinä. Testaajalle se ei ollut tärkeää.


+ Upea kuva peleissä

+ Hyvät ergonomia-asetukset

– Hankalat käyttöpainikkeet

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Arvio

Acer Predator XB3 on erinomaisella virkistystaajuudella ja hyvillä ergonomiasäädöillä varustettu pelinäyttö.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
400 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x hdmi, 1 x displayport, 3 x usb 3.0
Paneeli
Ips
Kaiuttimet
2 x 4 W
Katselukulma
178 ° / 178 °
Kulutus
42 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
61,2 x 53,0 x 23,6 cm
Paino
5,85 kg