Acer XR382CQK

Acerin huippumalli on leveä ja kaareva näyttö, jossa on kirkkaat värit.

tekijä #Näytöt #Acer
9.1

Toisinaan laitetestejä tehdessä vastaan tulee laite, josta tietää heti, että se tulee muuttamaan kaiken. Sellaisen vaikutuksen Acerin XR382CQK-näyttö tekee jo myyntipakkauksesta poistamisen jälkeen. Kyseessä on kaareva 37,5-tuumainen ja 21:9-kuvasuhteen omaava näyttö, joka seisoo ylväästi kolmen vankan metallijalan varassa.

Näyttöä on helppo kääntää ja säätää korkeussuunnassa, ja sen sai muutamassa minuutissa säädettyä sopivaan asentoon kirjoituspöydällä. Isokokoinen XR382CQK täytti tilan, jossa oli aikaisemmin ollut kaksi erillistä näyttöä.

Takaosassa olevat liitännät on sijoitettu niin, että niihin on lähes mahdotonta päästä käsiksi, ellei näyttöä laske alas, ja se on hankalaa laitteen koon ja painon vuoksi. Kun näyttö saatiin liitettyä tietokoneeseen, ei yhteistä säveltä löytynyt kuitenkaan heti. Kuva tuli esiin vasta useiden painikkeiden napsuttelun jälkeen.

Hieman hankalan käyttöönoton jälkeen kaikki alkoi kuitenkin sujua hyvin. Näytöllä oli ilo työskennellä heti ensihetkestä alkaen, vaikka sen suureen kokoon pitikin vähän totutella. Jo toisena testipäivänä alkoi tuntua siltä, että työskentely kahdella erillisellä näytöllä ei tyydyttäisi enää koskaan.

Acer XR382CQK on kirkas näyttö, jonka edessä on miellyttävä istua. Ja näytön tarkkuus on huikeat 3840 x 1600 pikseliä.

Äänentoisto ei sen sijaan tee vaikutusta. Ääni ei ole erityisen korkea eikä kirkas. Jos pelkästä näytöstä on valmis pulittamaan yli 1300 euroa, siihen kannattaa liittää tasokkaat kaiuttimet, tai sitten voi ostaa kunnolliset kuulokkeet.

Muuten Acerin näytöstä on vaikea löytää mitään moitittavaa. Se on täydellinen työkalu niin tietokonepelaamiseen kuin ammattitason tietokonetyöskentelyyn, jossa yleensä käytetään kahta erillistä näyttöä.

 

+ Jättikokoinen näyttö
+ Suuri tarkkuus ja kirkkaat värit
– Liitäntöjen sijainti
– Huono äänentoisto

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Käyttöönotto on hieman hankalaa eikä liitäntöjen sijainti ei ole paras mahdollinen. Mutta kun Acerin huippunäyttö saadaan toimimaan, on sitä todellinen ilo käyttää.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Koko
37,5"
Tarkkuus
3840 x 1600 px
Kontrasti
100 000 000:1
Valovoima
300 cd/m2
Kuvasuhde
21:9
Liitäntä
HDMI/HDMI(MHL)/DP/DP/Type c
Paneeli
LED
Kaiuttimet
2 x 7 W
Katselukulma
vaaka 172 / pysty 178 astetta
Kulutus
19,5V
Vasteaika
5 ms
Mitat
897 x 452 – 579 x 305 mm
Paino
11 kg