Skærmens cover kan foldes sammen og bruges som støtte.

AOC 16T2

AOC 16T2 antaa lisää näyttötilaa kannettavalle tietokoneelle, mutta näytön kontrasti voisi olla parempi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #AOC
6.8

Helposti siirreltävä AOC 16T2 tarjoaa lisää näyttötilaa liikkeellä ollessa. Se ei kuitenkaan ole lähelläkään tämäntyyppisten näyttöjen huippua. Näytön halkaisija on 15,6 tuumaa eli sama kuin monissa kannettavissa tietokoneissa, ja AOC 16T2 sopiikin hyvin kannettavan tietokoneen lisänäytöksi. Liitäntä tapahtuu joko mukana toimitettavalla HDMI–Mikro-HDMI-kaapelilla tai USB-C-kaapelilla. Ensin mainittu vaihtoehto toimii useimmissa tilanteissa, mutta jälkimmäinen on kannattavampi, koska se mahdollistaa virransyötön lisäksi kosketusnäytön käyttämisen. Kosketusominaisuus ei nimittäin toimi, jos näytön liittää ainoastaan HDMI-liitäntään.

Näyttö ei ole kovin kirkas. Se on siis vietävä vähän hämärämpään nurkkaan, jos näytön tapahtumat haluaa nähdä selvästi. Hämärässä kuvanlaatu on samalla tasolla kuin kannettavissa tietokoneissa keskimäärin. Kuva on terävä Full HD -tarkkuudella, mutta kontrasti ei ole mielestämme täysin tyydyttävä.

Näytön molemmilla puolilla on USB-C-portit, joten se on helppo ottaa käyttöön useimmissa ympäristöissä. Pakkaukseen kuuluu kätevä magneetilla kiinni pysyvä kansi, joka suojaa näyttöä kuljetettaessa. Taitettuna suojusta voi käyttää näytön pitämiseen pystyasennossa.

Näytön sisäinen akku latautuu, kun se on kytkettynä virtalähteeseen USB-C-liitännän kautta. Testissämme akussa riitti virtaa noin neljäksi tunniksi liitännän irrottamisen jälkeen.

AOC 16T2:n etureunan ja muun kotelon välinen liitos vaikuttaa hieman löysältä. Useita vastaavia näyttöjä testanneina voimme sanoa, että myöskään kokonaisuutena tämä näyttö ei täysin vastaa korkeaa hintaansa.


+ Kätevä kansi

+ USB-C molemmilla puolilla

– Matala kontrasti

– Vähän löysä liitoksista

Conclusion

AOC 16T2 antaa lisää näyttötilaa kannettavalle tietokoneelle, mutta näytön kontrasti voisi olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
15,6"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
700:1
Valovoima
250 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x USB C, 1 x Micro-HDMI
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
Kyllä
Vasteaika
4 ms
Mitat
44 x 29 x 8 cm
Paino
0,99 kg